6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Yaban hayvanlarına yiyecek

Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, ağır kış şartları nedeniyle aç kalan yaban hayvanların köylere inip vatandaşlara zarar vermemesi için, dağlara yiyecek maddeleri bıraktıklarını söyledi.

Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin işbirliği ile mezbahada insan gıdası olarak tüketilmeyen bazı sakatatlar yaban hayvanlarına verilmek üzere araçlarla dağlara gönderdikleri bildirildi.

Veteriner Hekim Yaşar, “Basından özellikle kurtların aç kaldıklarını, köylere indiklerini, açlıktan öldüklerini öğrendik. Bu haberler bizleri çok üzdü. Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile beraber bu konuda neler yapabileceğimizi konuşup eyleme geçtik. Bunun için mezbahada insan gıdası olarak tüketilmeyen, dalak, gırtlak, bağırsak, don yağ gibi kısımları yaban hayvanlarına gönderme kararı aldık. Bu malzemeleri dağıtılması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine veriyoruz” dedi.

Yaşar konuşmasına şöyle devam etti; Son bir iki yıldır bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Bu sene yaban hayvanları için yaklaşık iki tona yakın malzeme gönderdik. Bu çalışmamız bundan sonrada devam edecektir.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?