8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yabani domuz avına teşvik

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Hasan Irkın yaptığı açıklamada, il genelinde yabani domuz mücadelesine destek verileceğini belirtti.

Irkın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;“İlimiz genelinde tarım ürünlerine son yıllarda giderek zarar veren yabani domuz zararlısı sebze, tarla ve meyve bahçelerinde önemli zararlar meydana getirmekte, tarım alanlarının bulunduğu mevkiler ve korunma şartlarına göre değişmekle birlikte yüzde 30–60 arasında ürün ve iş gücü kaybına sebep olmaktadır. Daha önceki yıllarda Tarım Bakanlığımız tarafından Devlet Yardım Mücadelesi şeklinde programa alınarak öldürülen her bir yabani domuz karşılığı beş adet mermi verilerek desteklenen çiftçilerimiz bu yıl İl Özel idaresi kaynaklı yabani domuz avına teşvik olması amacıyla Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi tarafından hazırlanan 800 adet yabani domuz öldürülmesi karşılığı 4 bin adet tek kurşun av tüfeği mermisi dağıtım projesi kapsamında 4 bin adet av fişeği İl Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde dağıtımına başlanmıştır. Çiftçilerimizin İl Müdürlüğümüz Bitki Koruma Şubesi ve bağlı oldukları İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaatları halinde bir adet yabani domuz kuyruğuna 5 adet tek kurşun av tüfeği mermisi verilecektir.”dedi.

Tarım İl Müdürü Irkın Çiftçileri, zararlıya karşı mücadelede 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu Hükümleri çerçevesinde ve bakanlık talimatları doğrultusunda yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 13:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?