7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yalçın Balcı'dan iş müjdesi

Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı’ya Gümüşhane’de fahri hemşehrilik beratı verildi.

Çimenler Otel’de düzenlenen törende beratını Vali Enver Salihoğlu’nun elinden alan Balcı, Doğan Çağrı merkezinin yıl sonuna kadar 350-400 kişiyi istihdam edeceğini söyledi.


Gümüşhane Belediye Meclisi’nin oy birliği aldığı kararla kendisine “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi kararlaştırılan Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı için düzenlenen törene Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bürokratlar katıldı.


Belediye Başkanı Mustafa Canlı burada yaptığı konuşmada geçtiğimiz aylarda Gümüşhane’de hizmete açılan Doğan Çağrı Merkezi’nde yaklaşık 120 kişinin istihdam edildiğini ve bu tesisin Gümüşhane’ye hem maddi hem manevi katkılarının olduğunu söyledi. Canlı, işsizliğin dizboyu, istihdamın az olduğu ve kalkınmasını tamamlayamamış olan Gümüşhane’de bu tip kuruluşların olmasının gençlerin ufkunu açarak, geleceğe umutla bakmalarını sağlayacağını söyledi. Başkan Canlı, tesislerde 400-500 kişinin istihdam edilmesini temenni ettiğini belirterek, Belediye olarak Gümüşhane’ye yatırım yapan, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden katkı sağlayan insanlara manevide olsa nasıl teşekkür edebiliriz diye belediye meclisinde bu konuları konuştuklarını söyledi. Bu bağlamda aslen Çanakkale’li olan Yalçın Balcı’ya Belediye Meclisi olarak oy birliği ile fahri hemşehrilik beratı verilmesi konusunda karar aldıklarını ifade etti.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’da yaptığı konuşmada Aydın Doğan’ın Gümüşhane’de yaptığı eğitim yatırımlarının yanında istihdam oluşturan yatımları da yapan bir Gümüşhane’li olduğunu belirterek Aydın Doğan nezdinde tüm Doğan Grubuna teşekkür etti.


Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı ise “Sevgili Hemşehrilerim” diyerek başladığı konuşmasında hizmete açtıkları çağrı merkezinde çalışanların üçte ikisinin Gümüşhaneli bayanlardan, üçte birinin ise erkeklerden oluştuğunu söyledi. Doğuda okumuş kadınlara iş imkanlarının daha kısıtlı olması nedeniyle böyle bir kadrolaşmaya gittiklerini belirten Balcı, yaz sonuna kadar personel sayısının 180-190’a çıkarılacağını söyledi. Çağrı merkezinin iki bölüm olarak planlandığını, ilk bölümün şuanda hizmet veren bina olduğunu, ikinci bölümün ise mevcut binanın yanında ki boş araziye önümüzdeki günlerde başlanacağını ve yıl sonunda hizmete girerek toplamda 350-400 kişi istihdam edeceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?