7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yangınzedeler için yardım kampanyası

Yaklaşık bir ay önce Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyü’nde meydana gelen yangında bir kereste atölyesi ile üç ahırı tamamen yanarak kül olan, Murat, Nihat, Cevat, Servet ve Makbule Aydın, kereste atölyeleri ve ahırlarını yeniden inşa etmeye başladı.
Köydeki vatandaşların yardımlarıyla atölye ve ahırların inşaatını yaptıklarını belirten Murat Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) henüz kendilerine yardım yapılmadığını söyledi.

Aydın, SYDV yardım alabilmeleri için komisyon’dan karar çıkması gerekliğini belirterek, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alabilmemiz için hasar tespiti yapılarak komisyonun karar vermesi gerekiyormuş. Bizde bu kararın çıkmasını bekliyoruz. Köylülerin yardımlarıyla küle dönen ahır ve ekmek teknemizi yeniden inşa etmeye başladık. SYDV’ndan çıkacak yardımla inşatlarımızın yapımını hızlandırarak, yeniden ekmek paramızı kazanmaya başlayacağız” dedi.

Öte yandan, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyünde bir süre önce meydana gelen yangın felaketinde işyeri ve ahırları kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Gümüşhane Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünden alınan resmi onayla, Gülaçar köyünde çıkan yangında işyeri ve ahırları tamamen kullanılamaz hale gelen Murat Aydın, Nihat Aydın, Cevat Aydın ve Servet Aydın kardeşler için yardım kampanyası başlatıldı. Yangın sonrasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından ilk etapta vatandaşlar için bazı yardımlarda bulunulurken, başlatılan kampanya ile hayırsever insanlarında destekleri bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Gümüşhane Şubesi 48251205-5001 numaralı hesap ile, Türkiye Vakıflar Bankası Gümüşhane Şubesi 7287343798 numaralı hesaplara yangın felaketinde zarar gören vatandaşlar için bağışta bulunulabilecek.

10 Haziran 2007 tarihinde Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne bağlı Gülaçar Köyü’nde gece saat 22:30 sıralarında elektrik kontağından çıkan yangında, Murat, Nihat, Cevat, Servet ve Makbule Aydın'a ait kereste atölyesi ve üç ahır tamamen yanmıştı. Yangında, atölye ve içerisinde bulunan patos ve ot öğütme makineleri yanarken, ahırlarda bulunan 21 adet büyükbaş hayvan da telef olmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 13:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?