7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yapı Kredi’den kredi desteği

Yapı Kredi Bankası, oda üyelerine daha avantajlı kredi fırsatları sunmak üzere Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile bir kredi protokolü imzaladı.

GTSO binasında gerçekleştirilen protokol törenine Yapı Kredi Bankası Gümüşhane Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz ve GTSO Başkanı İsmail Akçay katıldı. Burada bir konuşma yapan Yapı Kredi Bankası Gümüşhane Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, imzalanan protokol sayesinde oda üyelerinin Yapı Kredi'nin sağladığı özel kredi olanaklarından faydalanabileceklerini söyledi.

Yılmaz, "Haziran ayında faaliyete geçirdiğimiz Gümüşhane Şubesi aracılığı ile KOBİ'lerimize daha esnek ve iyi şartlar sunmak ve onları yatırım kararlarına teşvik etmek istiyoruz. Finansman yetersizliği nedeniyle üretim geliştirme faaliyetlerini gerçekleştiremeyen, üretimde kalite ve ürün çeşitliliği sağlayamayan tüm KOBİ'lerimize yaptığımız kredi protokolü anlaşmalarıyla ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bankalardan kredi almanın son zamanlarda iyice zorlaştığını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise konuşmasında, tüm dünyada etkisini gösteren global krizin Türkiye'de de kendini göstermeye başladığını belirterek, "Kriz ilimizde faaliyet gösteren küçük-büyük bütün esnafı etkilemeye başladı. Sermayenin kaynağı bankalardır. Bizim bankalardan en büyük talebimiz tasarrufların büyük kısmını krediye dönüştürmeleridir. Şu anda bankalardan kredi almak zorlaştı. Bazen bütün şartları yerine getirsek dahi kredi kapıları yüzümüze kapatılıyor. Bu bizleri üzüyor. Tabii ki kredi alabilmek için istenilen şartlara haiz olmak gerekiyor. Bu yönden Yapı Kredi Bankası ile yaptığımız protokol çerçevesinde üyelerimiz birçok imkandan yararlanmış olacaklardır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay ile Yapı ve Kredi Bankası Gümüşhane Şubesi Müdürü Yılmaz arasında kredi protokolü imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:59:09
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 00:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?