8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yardımlara vali freni

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, son günlerde bazı sivil toplum kuruluşlarınca muhtaç insanlara yönelik gerçekleştirilen yardımların vatandaşları toplum önünde rencide ettiği gerekçesiyle durdurma kararı aldı.

İlçe Kaymakamlıkları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelge ile yapılacak yardımlar konusunda hassas davranılmasını isteyen Vali Enver Salihoğlu, basın huzurunda gerçekleştirilen bazı yardımlarda muhtaç vatandaşların rencide edildiklerini kaydetti.

Genelgesinde yaklaşan Ramazan ayı ve dini bayramlar ile eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından muhtaç vatandaşlara giyecek, yakacak, kırtasiye ve benzeri yardımlarda bulunulduğunu belirten Vali Enver Salihoğlu, bu yardımların dağıtımının bazen basın önünde veya halka açık yerlerde gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini vurguladı. Bu tür faaliyetlerin muhtaç kimseleri rencide etmeden gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Salihoğlu, bunun hem hukuki hem de ahlaki bir davranış biçimi olduğunu belirtti.

Aynı amaçlarla yardım toplanmasının, 2560 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve 5253 sayılı Dernekler Kanununda öngörülen usul ve esaslara göre yapılması gerektiğinin üzerinde duran Vali Salihoğlu, genelgesinin son bölümünde “Bu nedenle yardımların bu anlayış içinde yürütülmesini, özellikle okullarda basına açık toplu dağıtım yapılmamasını, ilgililerin uyarılmasını, mevzuata aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılmasını önemle rica ederim” görüşlerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?