5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yaşlı topraklar genç eller projesi

Yaşlı topraklar, genç eller" projesi kapsamında Gümüşhane'ye gelen 24 yabancı genç, Türkiye'den ayrıldı. 

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile merkezi İstanbul'da bulunan Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı Avrupa Birliği (AB) destekli "Yaşlı Topraklar, Genç Eller" adlı eğitim projesi kapsamında Yunanistan'dan 7, İspanya'dan 7, İtalya'dan 4 ve İsveç'ten 6 olmak üzere Gümüşhane'ye gelen 24 genç; bir hafta süreyle geldikleri Gümüşhane'den ayrılarak ülkelerine döndüler. 

Kral Pestil ve Köme'nin de sponsor olarak destek verdiği proje gereğince bir hafta içerisinde başta Damlataşı Karaca Mağarası olmak üzere Tomara Şelalesi, Sadak Harabeleri, Sarıçiçek Köyü Türk Evleri ve Süleymaniye Mahallesi gibi ilin turistik yerlerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan AB Bilgi Ofisi'nde görevli öğretmenlerin rehberliğinde gezen gençler, Gümüşhane'yi çok sevdiklerini, turizm açısından çok zengin bir potansiyeli bulunduğunu söyledi. Kelkit Kaymakamlığınca açılan Zilli Kilim Atölyesinde üretilen zilli kilimlere hayran kaldıklarını ifade ettiler. 

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, farklı ülkelerden gelen misafirlerle Gümüşhaneli gençlerin kültürler arası etkileşimde bulunduklarını belirterek, "Gümüşhane'de böylesi etkinliklerin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Bir hafta süreyle ilimizde kalan ve ilimizin değişik turistik yörelerini gezen Yunanistan, İspanya, İtalya ve İsveç'ten gelen gençler, Gümüşhane'yi her bakımdan tanıma fırsatını buldular. Onlar artık bizim turizm elçilerimizdir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 14:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?