6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Yaylalarda kaçak yapılaşma

Gümüşhane il ve ilçelerindeki Yaylalarda kaçak ve gayri nizami yapılaşma ile ilgili mücadeleye devam ediliyor.


Gümüşhane yaylalarında İl Jandarma komutanlığı ve İl-ilçe Tarım Müdürlüğü kontrol ekiplerince yapılan sıkı takip sonucunda kaçak bina yapımına teşebbüs eden kişiler hakkında kanuni işlem başlatıldı.
Gümüşhane İli Kürtün İlçesine bağlı Söğüteli köyü Alistra yaylasında kaçak inşaata başlayan Osman Kayacı ile aynı köyün Kazıkbeli yaylasında ev yapan Murat Köse hakkında yaylalarda kaçak yapılaşma suçundan tahkikat başlatıldı.


Gümüşhane yaylalarında yapılacak her türlü imar kirliliği ve kaçak yapılaşmaya savaş açıldığını belirten Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu yaptığı açıklamada kontrollerin kış mevsimine kadar titizlikle sürdürüleceğini söyleyerek “Türkiye’deki diğer yaylalarda olduğu gibi Gümüşhane yaylalarında plansız kullanımdan doğan önemli sorunlar ve tehditler mevcuttur. Özellikle, kaçak yapılaşma ,yanlıs arazi kullanımı ve sürdürülebilir olmayan uygulamalar sonucunda, yaylalar , doğal alanlar zarar görmekte ve doğal kaynaklar plansızca kullanılarak tüketilmektedir. Yaylalarımızdaki doğal zenginliklere yönelik beklentiler kullanma koruma açısından önemlidir. Yaylalarımıza yönelik tehditleri bertaraf edecek çözümlerin geliştirilmesi için çalışmalarımız sürecek.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?