8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yaz günü beyaza büründü

Gümüşhane’de bugün öğlen saatlerinde gerçekleşen yağmur ve dolu yağışının ardından kent merkezinin bir bölümü beyaza bürünürken, Meteoroloji 20 dakikada metrekareye 13 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Meteoroloji'nin etkili yağış uyarısı yapmasından 1 saat sonra gerçekleşen yağış, şehirde hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde etkili olan yağış, şehrin Yeni Mahalle ve Bağlarbaşı Mahallesi bölgesinde ise dolu yağışı şeklinde gerçekleşti. Yağışın ardından öğle saatlerinde mesai bitiminde işyerlerinden çıkmak isteyenlere dolu engel olurken, bazı vatandaşlar fındık büyüklüğünde yağan doluyla kartopu oynadı. Vatandaşlar hayatlarında ilk kez Gümüşhane’de böyle bir manzara ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Araçlarının üzerinde biriken doluyu fırçalarla temizleyen vatandaşlar, yağışın biraz daha devam etmesi halinde tam bir felaket yaşanabileceğini belirtti.

Gümüşhane Meteoroloji Müdür Vekili Turgay Ergin ise kent merkezinde metrekareye 20 dakikada 13 kilogram yağış düştüğünü söyledi.
Öte yandan etkili yağışın ardından Gümüşhane’nin içinden geçen karayolunun bazı noktalarında ise göllenme nedeniyle araç geçişlerinde sorun yaşandı. Üst caddelerden yollara taşan terasubat ise vatandaşlar ve Belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı. Yağışın bugün akşama kadar etkili olması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2012 Çarşamba 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?