7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yaz okulu 2 Temmuz'da açılıyor

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Arkansas Üniversitesi (ABD) ve Gümüşhane Fen Lisesinin işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen yaz eğitim kampının 2 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, Fen Lisesi Müdürü Nusret Bulut ve okul öğretmenleri ile Fen Lisesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere Arkansas Üniversitesi (University of Arkansas Little Rock) tarafından düzenlenen bir belge verileceğini, yine başarılı öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış olan protokol çerçevesinde, Amerika’da ilgili üniversitede eyalet içi statüde eğitimi görme imkanı da sağlanacağını söyledi.

Kursa katılacak öğrenci sayısının 80 olarak belirlediklerini ifade eden Yıldırım, “Kursa katılabilecek olanlar; Lise 1.,2.,3. sınıf 15-18 yaş grubu içerisinde yer alan öğrenciler veya herhangi bir ortaöğretim kurumundan bir yıl veya önceki yıllarda mezun olanlar ile 4 yıllık fakültelerde okuyan veya yeni kayıt yaptıranlardan 20 yaşını aşmamış öğrenciler olacaktır. Oluşturulan komisyon tarafından seviye belirleme sınavına alınan öğrenciler seviyelerine göre oluşturulacak olan sınıflarda 36 gün boyunca İngilizce ve bilgisayar derslerine devam edecek, bu süreç içerisinde iki defa değerlendirme sınavına tabi tutularak, başarı durumlarına uygun olarak Little Rock Arkansas üniversitesi tarafından onaylanmış sertifika alacaklardır” dedi.

Bu yılki öğretim görevlisi kadrosunda Amerika’dan proje koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Bayrak’la birlikte öğretim görevlisi Theresa Howlett, Christine M. Whitlock’un yer alacağını belirten Yıldırım, ayrıca Amerika’dan gelecek olan öğretim görevlilerine İngilizce öğretmenleri Sinem Akdemir ve Neslihan Yolcu’nun da eşlik edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulları tarafından bildirilecek olan başarılı fakat maddi durumu iyi olmayan 20 öğrenciye ücretsiz kontenjan açıldığını da söyleyen Yıldırım, 36 gün boyunca tam pansiyon, hafta sonu gezi ve eğlenceleri dahil olmak üzere kursa katılacak olan öğrencilerin 350 YTL ödeyeceklerini belirtti.

Projede emeği olan başta Vali Enver Salihoğlu ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Bayrak olmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Fen Lisesi idaresi ve öğretmenlerine teşekkür eden Yıldırım, hedeflerinin yeni teknolojileri kullanabilen ve en az bir yabancı dil yeterliliğine sahip bireyler yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?