7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yemekli güvenlik toplantısı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Toplum Destekli Güvenlik “toplantısında konuşan Vali Enver Salihoğlu “ Muhtarlık güvenliğe dayalı bir teşkilattır” dedi. 

Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2007 yılının ilk güvenlik toplantısı polis evinde yapıldı. Yemekli toplantıya katılan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu mahalle muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada, polis ve jandarmada modern teşkilatlanmanın cumhuriyetle başladığına işaret etti. 

Vali Salihoğlu şunları söyledi:”Bu teşkilatlarımız görevlerini yaparken her zaman toplum destekli olarak yapmaktadırlar. Muhtarlık kurumunun kurulması da bir güvenlik gerekçesiyle olmuştur. Osmanlı döneminde muhtarların görevlerini din adamları yapıyordu. Yeniçeri ocağının kaldırılması ile ortada bir boşluk oluşmuş, çapulcular mahalleleri ve köyleri rahatsız etmeye başlamışlardı. Muhtarlık da oluşan bu boşluğu gidermek için güvenliğe dayalı bir teşkilat olarak kurulmuştur. Dolayısıyla toplum destekli güvenlik hizmetlerinde muhtarlarımızın kanundan doğan çok önemli yetkileri vardır. Muhtarlık bir ihtiyacın gereğidir. 1934’de mahalle muhtarlığı kaldırılmış ancak bakılmış ki, mahallede mutlaka oranın içinde yetişen, insanları iyi tanıyan bir temsilciye ihtiyaç duyulmuş ve yeniden mahalle muhtarlıkları kurulmuştur.” 

Toplantıda konuşan Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom ise, toplum destekli polislik projesinin amacının suç oluşmadan önlenmesini sağlamak olduğunu belirterek “ Bununla ilgili olarak vatandaşlarla diyaloğa geçmek, bunun sosyal, ekonomik problemlerini belirlemek , toplumdaki problemleri ortaya çıkarmak, ilgililerle paylaşmaktır. Ayrıca, suçun oluşmasından sonra ise yakalanmasına yönelik toplumun desteğini sağlamaktır. Toplumun desteğini almayan hiçbir kuruluş başarılı olamaz. Felsefemiz budur. Kendimizi yenilemeye, hizmet içi eğitimlere devam etmekteyiz” dedi. 

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Soner Şenel, Fatih Yılmaz ve muhtarlar katıldılar.
iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 17:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?