8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yeni akademik yıl başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi ve Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu yeni öğretim yılına törenle başladı.

Fakülte kampusunda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Basri Ertaş, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, yeni üniversite kurmakla sorumluluğun sona ermeyeceğini, fiziki ve sosyal alt yapının tamamlanması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “1992 yılında kurulan fakültemizin yanı sıra yeni kurulacak iktisadi ve idari ilimler fakültesi ile birlikte 2007-2008 öğretim yılının sonunda Gümüşhane Üniversitesi’nin kurulması gündemdedir. Ancak, yeni üniversite kurmakla sorumluluğumuzun ve problemimizin daha da artacağı açıktır. Bu bağlamda bilimsel, fiziki ve sosyal alt yapının bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Fakülte olarak hedefimiz gelişmiş fakülte standartlarını yakalamaktır. Bu konuda sorumlu herkese görev düşmektedir. Önümüzdeki günlerde fakültemize kazandıracağımız 6 öğretim üyesi ile genç kadromuzun daha da güçleneceği açıktır.”

Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, çağdaş ilmin, çağdaş teknolojinin çalışmanın yararlı olacağını ifade ederek“ Gümüşhaneliler, Gümüşhane’de yeni bir üniversite görmek istiyor. Umarım, fakülte olarak bu son öğretim yılı başlama töreni olur, 2008-2009 öğretim yılında Gümüşhane Üniversitesi olarak yeni öğretim yılı açılış töreni düzenlemiş oluruz. Üniversiteye verilecek merkez ilçe başta olmak üzere beş ilçemizde de bina, yurt ve arazi mevcuttur. Gümüşhane, üniversitesini çağdaş düzeye çıkaracak alt yapıya sahiptir.” dedi.

Öğrencilere de bazı nasihatlerde bulunan Vali Salihoğlu, “Buradan mezun olacak olan gençler bu ülkeye, bu ülkenin insanına hizmet edeceksiniz. Çalıştıkları yerlerin yerel halkı ile kuracakları ilişkileriniz buradan başlayacaktır. Burada çevre ile ne kadar iyi ilişki kurarsanız, yarın sosyal hayatta da aynı iyi ilişkileri sürdürmeniz mümkün olacaktır. Yeni çağdaş imkanlarını, bilgi donanımını iyi özümsemelisiniz. Gelecekte tekrar gelişecek olan, tekrar değişecek olan ayak uydurmakta zorlanmayasınız”diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilerin Gümüşhane’yi daha iyi tanımaları için, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru’nun 30 fotoğraftan oluşan “Gümüşhane Fotoğrafları” Sergisi Vali Salihoğlu ve beraberindekiler tarafından açılarak gezildi. Serginin bir hafta açık kalacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:56:47
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 11:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömürcan doğan IP: 88.228.16.xxx Tarih : 24.09.2007 22:52:49

haber için çok teşekkür ederim...!