7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yeni damak tadı: Çokopestil

Gümüşhane'de faaliyet gösteren Gümüş Pestil İşletmesi, dışı çikolata içi pestil herlesi olan "Çokopestil" adındaki yeni ürününü piyasaya sürdü.

Pestil ve köme imalatçısı Gümüş Pestil İşletmesi sahibi Avni Yayla, "Çokopestil" adındaki yeni ürünün hediye amaçlı olduğunu söyledi. Yeni ürünü, Tekke beldesindeki imalathanede iki aylık denemeden sonra piyasaya sürdüklerini belirten Yayla, "Yeni ürünümüzün dışı çikolata içi ise pestil herlesinden oluşuyor. İmalathanede yapılan dut herlesini beze serip kurutma yerine bir çorba kaşığı kadar herleyi çikolata hamuru içerisine koyup orta büyüklükteki yumurta haline getiriyoruz. Hem çikolatanın yumuşaklığı hem de iç kısımda bulunan kurumamış pestil herlesi olunca çok hoş bir tat ortaya çıkmış oluyor. Ağza alınca hemen eriyor" dedi.

Ürünü yeni piyasaya sürdüklerini, başta Valilik olmak üzere belediye ve diğer kurumların misafirlerine çikolata yerine "Çokopestil" ikram ettiklerini belirten Yayla, "Şimdilik aylık bir ton kadar üretim yapıyoruz. İl dışı bağlantılarımız sürüyor. Talep olması halinde üretimi artıracağız. Geçen yıl kuşburnu pestili üretmekle bir ilki başardık. Bu yıl da "Çokopestil" üreterek ilklerimize yenisini ekledik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 15:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?