7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yeni sisteme göre nüfus sayımı

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu uyarınca numaralama kontrolü ve yerleşim yeri adres bilgileri vatandaşların kimlik numarası esasına göre eşleştirme çalışmalarına başlanıldığı bildirildi. 

Çalışmaların sürdüğü Gazi Paşa İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Nüfus Sayımı Sorumlusu Mahir Küçük’ten bilgi aldı. Vali Salihoğlu, beş yılda bir uygulanan sokağa çıkma yasağı ile uygulanan nüfus sayımının tarihe karıştığını söyledi. 

Salihoğlu “MERNİS kayıtlarındaki T.C. Kimlik numarasına göre kişiler ile ikametlerinin eşleştirildiği bir kayıt sistemi olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi mükerrer kayıt, ya da kayıt olamama gibi riskler yok. Özel idaremiz tarafından görevlendirilen elemanlarımız numaralama işlemi yaparak vatandaşlarımız ve ev sahibinin beyanına göre fonları tanzim ettiler. Bu fonlar bilgisayar ortamında veri girişi yapılmaktadır. Çalışmalarımıza başlayalı henüz bir hafta olmasına rağmen iki ay gibi kısa bir süre içerisinde sonlandırmış olacağız” dedi. 

Vali Salihoğlu, Gümüşhane’nin veri girişleri için iki ayrı bölgeye de ayrıldığını belirterek “Gümüşhane merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimiz birinci bölge, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimiz de ikinci bölge olarak belirlendi. Merkez ilçe ile Torul ve Kürtün ilçelerinin veri girişleri il merkezinde, Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerimizin veri girişleri ise Kelkit ilçemizde yapılmaktadır” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 14:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih IP: 85.98.184.xxx Tarih : 2.02.2007 16:19:41
iyi günler Yeni sistem nüfus sayımı sistemi hayırlı olsun