7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yeni yol ve tünel yıl sonuna kaldı

Gümüşhane -Trabzon karayolu Mescitli köyü yakınlarında meydana gelen heyelanla kapanan ve iki yıldır ulaşımın servis yolundan sağlandığı güzergahta başlatılan yeni yol çalışmalarının planlandığı gibi bitirilemeyeceği öğrenildi.

Yol ve tünelin ancak yıl sonu ulaşıma açılacağı tahmin ediliyor. Mescitlide yeni yol ve tünel açma çalışmalarının sürdüğü rampalı ve çok virajlı 2 bin 200 metre uzunluğundaki servis yolunun yerine yıl sonunda yeni yoldan ulaşımın sağlanması için çalışmalar ağır aksak sürüyor.

Bölgede yapımı süren 252 metrelik tünelin 192 metrelik bölümünün tamamlandığı geri kalan 60 metrelik bölümünün de iki ayda tamamlanması düşünülüyor. Şu an ulaşımın sağlandığı yolun altından geçecek olan tünel Gümüşhane’nin 17. tüneli olacak. 2 yıldır ulaşımın sağlandığı servis yolunu iptal edecek yeni yol çalışması kapsamında bir köprü ile 650 metrelik yol güzergahı hizmete açılacak.

Öte yandan yol bağlantısı yapılan bölümde Harşit Çayı’nın dere yatağının 200 metre değiştirildiği ve yol için 8 trilyonluk kaynak aktarıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 13:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?