5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yeni yollar yapılıyor

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, geçen yıl meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılan Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 10. kilometresindeki Mescitli Köyü mevkiine, köprü ve tünelden oluşan yeni bir yol yapılacağını söyledi. 

Önceki yıllarda sık sık meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığı için hem iş hem de zaman kaybına yol açan yol durumuyla ilgili olarak açıklama yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, heyelanlı bölgede Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ile birlikte 2 kez incelemelerde bulunduğunu belirtti. Vali Dalmaz, "Yapılan servis yolunun sayın Bakan tarafından da sağlıklı olmadığı bizzat belirtilmiştir. Bu nedenle yapılacak yeni yol için sondaj çalışmaları tamamlandı. Geçişi sağlıklı verebilmek için köprü ve tünelden oluşan yeni yol yapılacaktır" dedi. 

2 bin 200 metre uzunluğundaki servis yolunun rampalı ve virajlı olduğunu ifade eden Vali Dalmaz, "Servis yolu rampalı ve virajlı oluşu nedeniyle bilhassa ağır tonajlı araçların zaman zaman yolda kaldığına, zaman zaman da bazı kazaların meydana geldiğine tanık oluyoruz . Ancak, Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan tek yol Trabzon-Gümüşhane Karayolu. Başka bir alternatifimiz yok. Sürücü ve yolcuların şikayetlerini haklı buluyoruz. Söylediğim gibi bu geçişten başka da alternatifimiz yok. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bana söylenen, bir köprü ve bir tünelden oluşan yeni yolun bu yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacağı şeklindedir. Geçişi rahatlatmak için heyelanlı bölgede yolu temizleyip hizmete açma diye bir düşüncemiz yok. Zira yaşanacak muhtemel bir facianın sorumluluğunu kimse yüklenemez" şeklinde konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 17:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?