5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yerli malı kullanın çağrısı

Atatürkçü Düşünce Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu, Yerli Malı Haftası sebebiyle düzenlenen basın toplantısında, "Yabancıların kültürlerine de, dillerine de, ürettiklerine de hayır" dedi. 

Şube binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kömürcüoğlu, "Birikim ve üretim ulusaldır. Cumhuriyet hükümetlerinin ekonomisinde de bu tutum esas olmalıdır. 1950 yılından sonra tutum yerini israfa bıraktı. Tutum; birikim ve tasarruf olduğuna göre yurttaşlar gelirlerinin bir bölümünü tüketmeyip biriktirdiklerinde ulusal gelir oranının da yükseleceği bir gerçektir. Cumhuriyet ekonomisinin gelişmesi için yerli malı kullanma çok önemlidir. Her gelişmiş ülke yöneticilerinin ve insanlarının yaptığı da budur" dedi. 

Son yıllarda tümüyle unutulan yerli malı kullanımı sonrasında acı bir noktaya gelindiğini anlatan Kömürcüoğlu, "Geldiğimiz acı durum açıkça görülmekte, ülke ekonomisi IMF'e, Dünya Bankası'na muhtaç duruma gelmiştir. Cumhuriyetin yönetimini devralan hükümetler, bu IMF ve Dünya Bankası'nın patronlarının önünde eğilmektedir. ABD ve AB kapılarında beklentilerimiz onurumuzu kırmaktadır. Yerli üretim canlandırıldığında yerli malı kullanma alışkanlığı ülke sevgisiyle birleştiğinde gelişmiş ülkelerle yarışabiliriz. İnsanın değişimi eğitim ve kalkınmayla olur. Bu olgudan hareket edecek olursak yerli malı kullanmak da kalkınmanın birinci önceliğidir. 2006 yılında milletin efendisi olan köylü, zenginin kölesi olmuştur. Biz diyoruz ki; yabancı malı tüketen toplum olmaktan çıkalım ve Türk malı kullanalım. Kuşatmışlığı yok etmek için, geleceğimiz için yerli malı kullanalım. Yabancıların kültürlerine de, dillerine de, ürettiklerine de hayır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 17:30:30
Güncelleme :19 Aralık 2006 Salı 17:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?