6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

YİBO'ların sorunları masaya yatırıldı

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatılı İlköğretim Bölge okullarında (YİBO) eğitim sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı yapıldı.


Kürtün Uluköy Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, şube Müdürü Mesut Olgun ve il genelinde bulunan 10 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür ve pansiyondan sorumlu müdür yardımcıları katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, YİBO’ların eğitim için önemini belirterek, “Zamanlarının tamamını bu okullarda geçiren öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için bütün yöneticilerin görev ve sorumluluklarının bilincinde olmaları, zaman zaman öz denetim yapmaları, kurumların işleyişi ile ilgili çevrelerinde bulunan eğitimcilerle bilgi paylaşımı ve uygulamaları değerlendirme gibi çalışmaları yaparak, oluşturacakları stratejik planları doğrultusunda çalışmalarını yapmaları kurum başarısını da beraberinde getirecektir.”dedi.


İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının birinci bölümünde Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun tarafından 2008 OKS ve SBS sonuçlarının YİBO’lar açısından değerlendirmesi yapılarak, bu okullardaki öğrencilerin akademik ve sınav başarıları üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Ardından Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında eğitimi olumsuz etkileyen faktörler ve çözüm önerileri için bu okullarda görevli Okul Müdürü ve Pansiyonlardan sorumlu Müdür Yardımcıları tarafından dile getirilen konular üzerinde görüş alışverişi yapılarak bu okullarda başarının artırılması için yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.


Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun; Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında 2 bin 711 öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı.


YİBO’lar arasında örnek uygulamaların da görüşüldüğü bu oturumda, okullarda kalitenin artırılması için yapılabilecek örnek uygulamalar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.


Birinci oturumun ardından Kürtün İlçe Kaymakamı Ozan Gazel’in de katıldığı öğle yemeğinin ardından Kürtün Uluköy YİBO pansiyon ve okul binası gezilerek, uygulamalar konusunda yetkililerden bilgi alındı.
Toplantının ikinci oturumunda Uluköy YİBO Müdürü Orhan Köse tarafından okullarındaki örnek uygulamaların paylaşıldığı bir slayt gösterisi sunuldu. Yapılan bütün değerlendirmelerin ardından oturumların genel bir değerlendirmesini yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım; çalışmanın son derece faydalı olduğunu, diğer ilçeleri de kapsayacak şekilde çalışmaların devam ettirileceğini, bilgi paylaşımının son derece önemli olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 10:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?