7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yılmazer'den kaymakamlara veda iftarı

Gümüşhane’de tayini çıkan kaymakamlar veda etti.

Gümüşhane’nin Kelkit İlçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Kürtün İlçe Kaymakamı Osman Bilgin, Köse İlçe Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman ve Torul İlçe Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ile Gümüşhane Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz’ın tayinlerinin çıkması üzerine Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, iftar yemeği verdi.

Polis Evi’nde düzenlenen iftar yemeğine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Gümüşhane Vali Yardımcıları Soner Şenel ve Fatih Yılmaz, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Köse Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, il genel meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Salihoğlu, yeni yapılan atama kararnamesi ile Gümüşhane’de çok önemli bir değişiklik olduğunu belirterek, “Sırası gelen yerlerini değiştiriyor. Bu sene yapılan kararname ile ilimizden ayrılan arkadaşlarımız benim kanaatime göre güzel yerlere gidiyorlar. Kaymakamımız Çetin Oktay Kaldırım’ın gitmesi biraz sürpriz oldu. Gidilecek her yer mevzuatımıza göre düzenlenmiş yerlerdir. Her yer güzeldir. Ülkemizde kötü yer yoktur. Bu sebepten dolayı tayini çıkan arkadaşlarımızın mutlu ve sağlıklı olmalarını diliyorum. İnşallah gittikleri yerlerde aynı azimle çalışırlar” dedi.

Tayini çıkan kaymakamların KÖYDES Projeleri kapsamında önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden Vali Salihoğlu, “KÖYDES projeleri ile Kaymakamlarımız çok güzel hizmetler yapmışlardır. 300 kilometreye yakın yolumuz asfaltlanmıştır. Köprüler yapıldı, su projeleri yapıldı. El birliği ile bu güzel hizmetler gerçekleştirilmiştir. Önemli sayılacak bir sorun yaşanmamıştır. Gümüşhane’de herkes kamu görevi yapmış olmanın anlayışı idraki içindedir. Bu olay ilimiz için güzel bir olaydır. Kaymakamlarımızı dayanışma ortamı içerisinde yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Şırnak’ın Küpeli Dağı mevkiinde teröristlerin kurdukları hain pusuda şehit düşen 1'i astsubay 13 güvenlik görevlimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğildiklerini belirten Vali Salihoğlu, tayini çıkan Kaymakamlara gittikleri yerlerde şehit ailelerine karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Salihoğlu’nun ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Kaymakamların görev süreleri zarfından çok iyi hizmetlere imza attıklarını belirterek, bu hizmetlerinden dolayı kendilerini teşekkür ettiğini söyledi.
Tayini çıkan Kaymakamlar adına bir konuşma yapan Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da, görevde bulundukları süre içinde istemeyerek kırdıkları birileri varsa onlardan haklarını helal etmelerini istedi. Yapılan konuşmaların ardından Gümüşhane’deki başarılı çalışmalarında ötürü tayini çıkan Kaymakamlara ve Vali Yardımcısı Yılmaz’a Vali Salihoğlu ve Meclis Üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.

KELKİT’TE VEDA
Öte yandan Kelkit belediyesi tarafından ilçe Kaymakamı Erol Rüstemoğlu onuruna iftar yemeği verildi.

Kaymakamlar kararnamesi ile Mersin Aydıncık’a ataması yapılan Kaymakam Rüstemoğlu’nun ilçeden ayrılacak olması üzerine Belediye Başkanı Muammer Duran’ın verdiği iftar yemeğine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Türker Tayyar, İlçe Cumhuriyet Savcıları Ahmet Yakar ve Hasan Demirtaş, Hakimler Ali Topaloğlu, Cüneyt Çetin, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayip Çavga ve işadamı Ünal Yılmaz ile meclis üyeleri , muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Muammer Duran, yaptığı konuşmada “ Kaymakamımızın ilçeden ayrılması bizleri oldukça üzerken Kaymakamımızı sevindiriyor. Yapmış olduğu hizmetleri anlatmakla bitiremeyiz. Tüm ilçe adına hakkımızı helal ediyoruz.”dedi .

Kaymakam Erol Rüstemoğlu da şunları söyledi: “ Bizler yurdun dört bir köşesinde hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Nereye derlerse oraya gitmekle yükümlüyüz. İlçeden ayrılmak muhakkak ki beni de üzüyor. Ancak iki yıl hizmet ettiğim Kelkit’e gelecek olan Kaymakam arkadaşımızda başarılı bir şekilde hizmet edecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 12:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?