7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

YÖK'ten GİİBF'ye onay

Gümüşhane'ye üniversite kurulması yolunda önemli bir karar daha onaylandı. Gümüşhane İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (GİİBF) kurulmasıyla ilgili karar Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanırken, haber Gümüşhane'de sevinçle karşılandı.

Gümüşhane Mühendislik Fakültesi'nden sonra GİİBF'nin de kurulması kararı çıktı. Gümüşhane Merkez Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki KTÜ kampus alanı içerisinde Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan tarafından inşaatı üstlenilen ve MEB Eğitime yüzde 100 katkı programı kapsamında inşa edilen GİİBF'nin 2008 yılında tamamlanması planlanıyor.

Hayırsever Sabri Varan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik arasında 15 Şubat 2006'da imzalanan GİİBF protokol metnine göre toplam 8 kat, 32 derslikli olarak 2 bin metrekare alana inşa edilen okul için Varan bugüne kadar topla 1 milyon 100 bin ytl harcadı. AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, Gümüşhane Üniversitesi'nin kurulması yolunda bir engelin daha aşıldığını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Gümüşhane İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin onaylandığını belirten Başkan Özgün, “Her ile bir üniversite şiarıyla yola çıkan AK Parti 4,5 yılda bu sözünü yerine getirdi. Üniversitesi bulunmayan 9 ilimiz kaldı. Arasında Gümüşhane'nin de bulunduğu bu illere inşallah 2008'de üniversite kurulacaktır.” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı ve Gümüşhane Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Canlı, ise bu sevinçli haberi gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla vatandaşla paylaştı. Başkan Canlı, “YÖK'ün de onayladığı ve Gümüşhane İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nin gerçekleşmiş olduğunu memnuniyetle öğrendik. Bu nedenle; Gümüşhane Valiliğine, KTÜ Rektörlüğü'ne, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı'na, Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanlığına ve bize bu konuda destek veren, yardımcı olan herkese en derin saygılarımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 17:43:49
Güncelleme :2 Temmuz 2007 Pazartesi 13:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?