7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yol açma çalışmaları başladı

Gümüşhane'de iki gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışının ardından bugün kapalı köy yollarını açma çalışmalarına başlandı.


İl Özel İdaresi yetkilileri, bu sabah itibarı ile merkez ilçede 83, Kürtün'de 34, Şiran'da 59, Kelkit'te 77, Torul'da 23 ve Köse'de 13 olmak üzere toplam 289 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kar yağışının bugün durması nedeniyle karla mücadele çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.


Kapalı köy yollarının açılması için yapılan çalışmaları yerinde takip eden Yalçın, merkez ilçede karla mücadelenin yedi bölgede sürdürüldüğünü belirterek, "Bugün sabah itibarı ile 6 greyder ve 1 adet kar bıçaklı damperli kamyon ile merkez ilçede karla mücadeleye başladık. Kale grubu, Yitirmez-Sarıçiçek grubu, Yeşildere-Mescitli grubu, Hasköy-Arılı-Bahçelik grubu, Gözeler-Yaydemir-Dörtkonak grubu, Gökçepınar-Kızılcaköy-Yeniköy grubu ve Çamlıköy grubu olmak üzere toplam 7 bölgede çalışmalarımız sürüyor.


Diğer ilçelerimizdeki ekiplerimizle birlikte il genelinde toplam 19 greyder ve 4 kar bıçaklı damperli kamyon ile karla mücadele ediyoruz. Bugün itibarı ile il genelindeki köy yollarını açmak için ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.


Öte yandan Genel Sekreter Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı Destek ve Yol Birimi'nin 24 saat esasına göre çalıştığını, vatandaşların acil durumlarda (0456) 213 10 31 numaralı telefondan yardım talep edebileceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 11:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin keskin IP: 88.227.99.xxx Tarih : 2.02.2008 00:37:35

bırakın köy yollarını. şehirler arası yollar ne zaman açıldı bilen varmı?gümüşhane erzincan karayolu,na daha yeni bugün grayder girdi.neden acaba kelkit,in çıkışından itibaren sivas bölgesine baglı?kelkit bölge olarak dogu karadenizde kalmıyormu?eger dogu karedeniz bölgesi ise neden trabzon değilde sivasa baglı?işte trabzona baglı olsa idi o yol aynı günde açılacaktı.ama sivasa baglı olan yollarla trabzona baglı olan yollar arasındaki fark.trabzon bölgesi yol yapar sivas bölgesi yama yapar.kelkit gümüşhane arası diğer tarafta kelkit erzincan arası.fark ortada.hizmetlerde ortada.bu yanlışlar acaba ne zaman düzelecek?