8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yöresel kıyafetler kitap oluyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Gençlik ve Spor Kulübü (MGFK-BİZ) Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, hazırladıkları proje ile Gümüşhane’nin yöresel kıyafetlerini kitap haline getirdiklerini söyledi.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarının, Merkezi Hibe Programları’na proje sunduklarını ve bu projenin Gümüşhane Belediyesinin katkılarıyla hazırlandığını kaydeden Yılmaz, projenin kabul edildiğini belirtti.

Yılmaz, kitabın oluşumunda 6 kişilik bir kadronun yer aldığını belirterek, kitabın kasım ayı sununda baskıda olacağını ve ücretsiz olarak dağıtılacağını kaydetti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “ Öncelikle ilimiz kültürüne ait ilk basılı eser bu olacak. Kulübümüz üyesi, aynı zamanda okulumuz öğrencilerinden Ayşegül Efendioğlu, Cihan Saylık, Perihan Kahraman, Erhan Uçan, Feride Tosun ve Cem Cüneyt Ceylan’dan oluşan ekibimizle uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmaların sonuna gelmek üzereyiz.

Kasım ayı sonunda baskıya göndermeyi planladığımız bu eser, Yöresel kıyafetlerimizin tanıtımı ve kültürümüzün daha iyi bilinmesi konusunda büyük bir boşluğu kapatacak. Her bir parçasının, aksesuarı dahil nasıl yapıldığından ne şekilde kullanılacağına kadar ayrıntılarıyla anlattığımız bu eserin ilk baskısı 1000 adet olacak. Gümüşhane Belediyesinin katkılarıyla ilimizin en ücra köyüne kadar gidip derlememizin eksiksiz olmasını sağladık.

Tamamlanan bu kitaptaki kıyafetlerimiz bir erkek ve bir kız olmak üzere 2 takım diktirilerek Kent müzesinde halkımıza devamlı olarak sergilenecek. Bu eseri; il içinde, il dışında ve yurt dışındaki tüm derneklerimize, ayrıca kültürle ilintili tüm kurumlara ücretsiz olarak ulaştıracağız” ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 09:39:16
Güncelleme :31 Ekim 2007 Çarşamba 09:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedanur akkuş IP: 88.227.156.xxx Tarih : 20.11.2007 09:45:11

ii yazmışsınız ama resim falan katsanız güzel olurdu kitabın içerigi var ama kitaptaki görsel metaryelleri göstermemişsiniz