7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yöresel yemekler yarıştı

Bu yıl 15.si düzenlenen Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu Pestil, Kültür ve Turizm şenlikleri kapsamında Atatürk parkında yapılan yöresel yemekler yarışmasında 26 bayan yarışmacı çorbalar, yemekler ve tatlılar kategorisinde yarıştı.

Yarışmaya katılan bayanlar, yaptıkları yemekleri jürinin beğenisine ve yarışma sonucunda seyircilerin damak zevkine sundular.

Yarışmada; çorbalar kategorisinde Mısır çorbası ile Cemile Demir birinci, Gönül Kaya ikinci, Mantı Çorbası ile Ünzile Tuncer üçüncü oldu.

Yemekler Kategorisinde ise köfte ile Gönül Kaya birinci, fasulye bulgurlusu ile Behice Ergin ikinci, yalancı dolma ile Beycan İlgaz üçüncü oldu. Tatlılar kategorisinde burma tatlısı ile Türkan Kömürcüoğlu birinci, gümüş tatlısı ile Saniye Pala ikinci, baklava tatlısı ile Nurcihan Aydoğdu üçüncü oldu.

Her kategoride dereceye giren yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Vali Yardımcısı Soner Şenel tarafından verildi.

Yarışmadan sonra konuşan Vali Yardımcısı Soner Şenel Gümüşhane’nin zengin mutfak kültürünün tanıtımı ve yaşatılması amacına yönelik olarak düzenlenen bu etkinliğe gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti.

Şenel, tarihi ve doğal değerlerinin yanı sıra, bundan sonraki süreçte kendine özgü yemekleri ile Gümüşhane yemeklerinin de bölgenin sahip olduğu zengin kültür birikimleri arasında ilk sırayı alacağına inandığını belirterek, bu tip organizasyonlarında önümüzdeki dönemlerde sürdürüleceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 18:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?