5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yurt kızlarına aile ortamı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bir süre önce kamulaştırılan Ramiz Bey Konağı’nın restore edilerek 80. Yıl Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 12 yaşın üzerindeki kız çocuklarının aile hasretini giderecekleri bir yuva haline getirileceğini söyledi. 

Defterdar Sedat Akyıldız ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş ile birlikte Ramiz Bey Konağı’nda incelemede bulunan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yurtta kalan 12 yaş üzerindeki kız çocuklarını aile hasretini giderecekleri ortam oluşturacaklarını söyledi. 

Vali Salihoğlu, “Ramiz Bey Konağı kamulaştırıldıktan sonra Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurulu’na devredilmiştir. Restore edilmesi için ödeneği gelmiştir. Birkaç gün içerisinde ihaleye çıkarıp yurttaki mevcut kız çocuklarımızın aile kavramı konusunda alışkanlık kazandırılması için burayı belli bir süre değişerek ev gibi, aile ortamı gibi kendileri yemeklerini pişirecekler, çamaşırlarını kendileri yıkayacaklar. 15-20 gün gibi belli süreler arasında değişerek kullanacaklar. Uzmanlarımızın gözetiminde aile kavramına uyum sağlayacaklar. O bakımdan buraya çok önem veriyoruz. 100 bin YTL dolayında nakit bir ödeneğimiz var. Zannediyorum keşif de onun biraz yukarısında olur ama sorun değil, ek ödeneklerimizden temin ederek bu konağı maksadına uygun kullanılabilir duruma getireceğiz.” dedi. 

Vali Salihoğlu, Ramiz Bey Konağı’nın 2007 yılı Temmuz ayına kadar tamamlanarak hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 10:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?