8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Yurt-Kur'da sivil savunma tatbikatı

Gümüşhane Sivil Savunma İl Müdürü Mahmut Kandemir, doğal afetler ile ilgili olarak bilgilendirme tatbikatlarını sürdürdüklerini söyledi. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Gümüşhane Yurt-Kur Müdürlüğü personeli ile yurtta kalan öğrenciler için yurt kantininde yapılan bilgilendirme tatbikatında bir konuşma yapan Sivil Savunma İl Müdürü Kandemir: “Yapılan bu bilgilendirme tatbikatının amacı kamu kurum ve kuruluşlarımız ile okullarımızda yaşanabilecek doğal afetler karşısında yapılması gerekenler ile alınacak önlemler konusunda bilgi aktarımında bulunmaktır” dedi. 

Gümüşhane Yurt-Kur Müdürlüğü kantininde yapılan bilgilendirme tatbikatında deprem, yangın, sel gibi doğal afetler ile ilgili olarak teknik elemanlarca bilgi verildi. Olası bir doğal afet karşısında alınacak önlemler konusunda da bilgi aktarımında bulunan teknik elemanlar daha sonra yaralı bir öğrencinin kurtarılması ile yangının söndürülmesi tatbikatı yaptılar. Öğrencilerin de katıldığı tatbikatta, sivil savunma müdürlüğünün kullandığı makine ve teçhizat hakkında da tatbiki olarak bilgi verildi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 10:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALi IP: 88.228.22.xxx Tarih : 26.03.2007 23:35:51
ŞEHİLER ÖLMEZ BU WATAM BÖLÜNMEZ OLUR YA BİR ÇATIŞMADA ÖLÜRSEM ARKAMDAN YAS TUTMAYIN BIRAKIN TOPRAĞIMDA RAHAT UYUYAYIM BEDENİMDEN KOMANDOMU ÇIKARMAYIN ONLAR BENİM GURURUMDUR ÖLÜNCE KEFENİM OLACAK BAŞIMDAN MAVİ BEREMİ ÇIKARMAYIN O BENİM ŞANIM ŞEREFİM OLACAK AYAĞIMDAN BOTLARIMI ÇIKARMAYIN ONLAR NİCE YOLLAR AŞACAK ŞEHİT OLURSAM SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇECEK ELİMDEN TÜFEĞİMİ ALMAYIN O BENİM MEZARIMA SEMBOL OLACAK YARAMIN KANINI SİLMEYİN AHİRETTE HESABI SORULACAK GÖĞSÜMDEN KÖR KURŞUNU ÇIKARMAYIN O BENİM MADALYAM OLACAK... Lazerli_209 @otmail.com