7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yüzme havuzu müjdesi!

Kapalı yüzme havuzu bulunmayan ender illerden birisi olan Gümüşhane’ye yüzme havuzu yapılması için İl Özel İdaresine tahsisli arazi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü adına tahsis edildi.

İl Genel Meclisinin Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında devam eden Mart ayı toplantılarında gündeme gelen konuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu konuyla ilgili hazırladıkları raporları meclis üyelerine sunuldu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Muammer Taş, Maliye hazinesi adına kayıtlı ve İl Özel İdaresine tahsisli ve depo olarak kullanılan Yeni Mahalle’de ki 7 bin 238,80 metrekarelik arsa üzerine yapımı düşünülen kapalı yüzme havuzu öncesinde arsanın imar tadilatının, gerekli jeolojik zemin etütleri ile dere yatağı ıslahının yapılması gerektiğini söyledi.

Taş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden İnşaat Dairesi ve teknik heyetin yeri görüp arsanın ulaşım ve mevki olarak uygun olduğuna dair görüş bildirdiğini dile getirerek, kapalı ve yarı olimpik yüzme havuzunu Gümüşhane için bir elzem olarak gördüklerini söyledi.

Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Mail Yavuz ise tesisle birlikte denize kıyısı olmayan Gümüşhane'de gençlerin ve vatandaşların yüzme sporunda kendilerini geliştireceklerini ve sportif yüzme yarışlarının da yapılacağı bir tesis olacağını ifade etti.

Her iki raporda belirtilen uygun görüşe istinaden yapılan oylamada, mevcudun oy çokluğu ile bahse konu arsanın Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisinin yapılmasına karar verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 17:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?