6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Zener Ölçer Projesi' bölge ikincisi

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen ve Türkiye genelindeki mesleki ve teknik öğretim kurumları arasında yapılan proje yarışmasında Elektrik-Elektronik ve Otomasyon dalında Gümüşhane’yi temsil eden “Zener Ölçer Projesi” bölge ikincisi oldu.


Erzurum Hizmet İçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bölge finallerine Gümüşhane’yi temsilen katılan 8 projeden biri olan Zener ölçer projesinde tasarlanan ölçü aleti zener diyotların çalışma gerilimleri, sağlamlık kontrolü ve üretildiği malzemenin türünün ne olduğu da tespit edilebiliyor.


Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik bölümü son sınıf öğrencisi Adil Eren Bektaş ve danışman öğretmeni Selçuk Oral tarafından hazırlanan “Zener Ölçer Projesi” ilde yapılan değerlendirme sonucunda birinci olduktan sonra, Erzurum’da Hizmet içi Eğitim Merkezinde 15 ilin katıldığı bölge finalinde birinciliği 0,3 puanla kaçırdı.


Bölge finalinde beğeni ile karşılanan proje yaptığı işler bakımından bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Zener ölçer projesi için Türk Patent Enstitüsü ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen rehber öğretmen Selçuk Oral;"Öğrenci Adil Eren Bektaş’ın bu çalışması elektronik sektöründeki önemli bir eksikliği giderecek.”dedi.


Proje yarışması Yaratıcı Sanatlar, Moda Tasarımı, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Üretim ve Mühendislik Teknolojisi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Turizm Hizmetleri, Ticaret ve İş Yönetimi, Sağlık Hizmetleri, Elektirik-Elektronik ve Otomasyon alanlarında düzenlendi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 12:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
prof.dr.yılmaz özkan IP: 88.228.35.xxx Tarih : 7.11.2008 16:54:41

harika oldu ama bu çocuga hak ettiği patenti vermek lazım ................