2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Zigana Dağı'nda turizm toplantısı

Gümüşhane ve Trabzon’un Maçka İlçesi’nden yetkililer, Zigana Dağı’nda bir araya gelerek, turizm konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, beraberinde Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, Torul İlçesi Gençlik ve Spor Müdürü Veli Yılmazer’le, 2 bin rakımlı Zigana Dağı zirvesinde bulunan Gümüşkayak Tesisleri’nde, Maçka İlçesi Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile bir araya gelerek, yöresel turizmin canlandırılması ve işbirliği yapılması konusunu görüştü. Samimi bir ortamda yapılan görüşmeler sonucunda açıklama yapan Dalmaz, Canlı ve Genç, toplantının çok yararlı olduğunu belirtti.

Gümüşhane Valisi Dalmaz, Zigana’nın dağ ve yayla turizmi için doğal yapısı nedeniyle bir turizm cenneti olduğunu belirterek, "Sayın Genç ile görüştüğümüz önemli konulardan bir tanesi de Maçka İlçemiz’de bulunan Sümela Manastırı’nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin komşu il olan Gümüşhane’ye de yönlendirilmesidir. Bu konuda Gümüşhane’nin Karaca Mağarası yanında tarihsel önem taşıyan Süleymaniye Mahallesi yine Gümüşhane’ye has konakların turizmcilerin hizmetinde olduğunu, ortak kullanılan Zigana Dağı’da bulunan Limni Gölü’nün, Krom Vadisi’nin, İmera Manastırı’nın görülmeye, gezilmeye değer turizm değerleri olduğunu konuştuk. Sümela Manastırı’na gelen turistlerin manastırı ziyaret ettikten sonra geri dönüş yapmadan saydığım bu güzellikleri görmesi açısından Maçka Belediye Başkanımız Ertuğrul Genç’ten destek istedik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Valilik olarak bizler de Maçka İlçemize her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Maçka Belediye Başkanı Genç ise, "Günübirlik turizmin yanında, yöremize gelen turistlerin kalıcı olması yönünde çaba içerisinde olacağız. En azından gelenlerin 1-2 saatlik ziyaret yerine, yöreyi birkaç gün kalarak ziyaret etmeleri açısından işbirliği içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan toplantı sonrası Gümüşhane Valisi Dalmaz ve beraberindekiler, Maçka İlçesi’ne geçerek, Coşandere Mevkii’nde bulunan turizm tesislerinde incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 21:48:37
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 12:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?