7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Zigana Kış Şenliği başladı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ndeki Zigana Dağı'nda bu yıl birincisi düzenlenen ve 2 gün sürecek olan "1. Zigana Kış Şenliği" başladı. 

2 bin rakımlı zirvede düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda sporcu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Salihoğlu tarafından kardan yapılan kaide üzerindeki Atatürk büstüne çelenk konuldu. Kısa bir konuşma yapan Vali Salihoğlu, amaçlarının tarıma elverişli olmayan bölgeleri turizme kazandırarak yöre insanına sosyal ve ekonomik açıdan katkı sağlamak olduğunu belirtti. Şenlik, yöneticilerin çanak antenden yapılma kap içerisinde meşaleyi yakmasıyla başladı. 

Programda daha sonra 10 Yıl Marşı eşliğinde kayakçılar tarafından zirveden şenlik alanına kadar Türk bayrağı ve Atatürk posterini indirildi. Kar tüneline takılan şenlik kurdelesi törene katılanlar tarafından kesildikten sonra kar mağaraları gezildi, kardan yapılan heykeller incelendi. Oluşturulan buz dağına tırmanan Vali Salihoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte kar botuna binerek rafting yaptı. İglo evlerine de giren Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, paintball (boyatopu savaşı) yaptı. Şenlik, havai fişek ve meşale gösterileriyle devam edecek.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 18:46:21
Güncelleme :27 Ocak 2007 Cumartesi 19:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak salantur IP: 88.230.146.xxx Tarih : 8.02.2007 13:44:06
uyy bende gümüşhaneliyim keşke bende haşimdi oriya olsam çok özledim memleketi.esti zigana dağı da eridi yurek yağı yol vermez ki geçeyim oy neyleyim boyle dağı..neysa ankaradan sevgiler..