7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Zigana Kış Şenlikleri

Zigana Dağı Kış Şenlikleri'nin ikincisi, 26-27 Ocak 2008 tarihlerinde yapılacak.


Şenliklerle ilgili açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Zigana'nın bölgenin önemli kayak merkezlerinden biri haline getirileceğini söyledi.

Salihoğlu, "Geçmiş yıllarda 850 metre uzunluğunda pist ile, 450 metre uzunluğundaki beybi lift ve Gümüş Kayak Tesisleri adı verdiğimiz tesis inşa edildi. 2 bin metre rakımda yeşille beyazın buluştuğu bu muhteşem ortamda mevcut kayak pistlerimizin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu kadar zengin bir doğa içerisinde daha uzun pistler yapılabilir olmasına rağmen henüz açabilmiş değiliz. Bu pistleri de açtığımızda bölgemize daha çok kayakseveri çekmeyi umuyoruz. Bölgemiz insanının çok iyi bildiği Zigana maalesef ülkemizde yeterince tanınmış değil. Bu nedenle yayla şenliklerimizde olduğu gibi kışın da tanıtılmasına katkıda bulunmak üzere 26-27 Ocak 2008 tarihlerinde Zigana Kar Şenliği'ni yapacağız." dedi.

Zigana Dağı Kış Şenlikleri kapsamında birinci gün şenlik çelenginin anıta sunulmasından sonra, kar raft gösterileri, kar voleybolu, Zigana zirve tırmanışı, kayakla meşale gösterileri, şenlik ateşinin yakılması, hava fişek gösterileri yapılacak.

İkinci gün ise Milli kayakçı Muzaffer Demirhan anısına çeşitli kategorilerde kayak yarışmaları ve snowboard gösterileri yapılacak.

gündoğumu
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan soydaş IP: 81.214.248.xxx Tarih : 29.12.2007 12:58:16

çok memnun olduk böyle bir şenlik gelenekselleşirse gümüşhane, kış turizminin cenneti haline gelmesine yardımcı olur