8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Zigana’da 12 ay spor

Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım “Zigana’da 12 ay spor yapabilirliği sağlamak amacıyla Avrupa Birliği’ne (AB) dönük proje hazırlıyoruz” dedi. 

Kaymakam Kaldırım, Kayak Federasyonu’ndan gelen teknik elemanların gerekli incelemeleri yaptığını belirtti. Kaldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Zigana, Türkiye’de en geniş ve en uzun pist alanı olacak alanlara sahip. Türkiye’nin en iyi pistleri olacak yerlerimiz var. Buna dönük projeler hazırlıyoruz. Gerek AB’ye gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve gerekse Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bu projelerimizi sunarak kaynak talebinde bulunacağız. Zigana Kayak Tesisleri’nin bulunduğu alanda hem alt yapı hem de üst yapı, peyzaj, çevre düzenlemesi projelerini hazırlıyoruz. Hem AB’ye hem de ilgili birimlere ve Zigana Turizm Birliği’ne sunacağız. 

Biz Valilik ve Kaymakamlık olarak alt yapıyı tamamlamak istiyoruz. Hem kayak pistleri, hem çevre düzenlemesi yaparak yatırımcıların hizmetine sunmak istiyoruz. Zigana, avantajlı bir bölge. Karadeniz’e hitap eden bir bölge. Karadeniz’de böyle bir tesis ve böyle ideal bir alan yok. Buraya yatırım yapılırsa sadece Karadeniz’de değil, Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda turist çekeceğimize inanıyorum. Hem yaz hem de kış turizmi açısından gelecek vadeden bir yer olarak Zigana’yı görüyorum. Bizim de çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor.” 

Kaldırım, “Avrupa Birliğine dönük proje hazırlıyoruz. Zigana’da 12 ay spor yapılabilirliği sağlamak istiyoruz. Bunu içerisinde kayak, mağaracılık, çim kayağı, kaya tırmanışı, dağcılık, doğa fotoğrafçılığı, yamaç paraşütü, rafting ve kano gibi çeşitli spor alanlarını kapsayan geniş kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz. Gümüşhane’de bilhassa ilçemizde gençlerimizin aktivite yapma alanları çok kısıtlı. Öğrencilerimizin aktivite alanları çok kısıtlı. Sınırlı imkanlarımızı kullanarak Zigana’yı ulusal ve uluslar arası arenaya açmak istiyoruz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 13:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?