8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Zincirleme kaza: 5 yaralı

Gümüşhane'de aralıklı olarak yağan kar ve buzlanmanın neden olduğu kazalarda 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde evlerine gitmek için araçlarına binen sürücüler, Sebahattin Aytaç Caddesi Menekşe Sokak'ta bulunan dik yokuşta zincirleme kazaya sebep oldu. Yerdeki 1 santimetrelik kar kalınlığına karşın buzdan dolayı meydana gelen kazalarda araçlarda maddi hasar meydana gelirken, bazı vatandaşlar diğer sürücülerin mağdur olmamaları için küreklerle yola kül serpti.

Bir diğer kaza ise, sabah saat 11.00 sıralarında Hacıemin 2 Tüneli'nde meydana geldi. Gümüşhane istikametine giden Hüseyin Serbest (30) yönetimindeki 08 AT 306 plakalı minibüs, tünel içindeki buzlanma nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybedince tünelin çıkışında kaldırıma çarpıp yan yattı. Kazada hafif yaralanan sürücü, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazanın ardından bir süre tünel içindeki trafik akışı tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Akşam saatlerinde meydana gelen bir diğer trafik kazasında ise 4 kişi yaralandı. Saat 15.15 sıralarında İkisu köyü yakınlarında bir kamyon ile kamyonet çarpıştı. Bölünmüş yol çalışmaları kapsamında yapılan menfez nedeniyle yola kulp yapılan bölgede gerçekleşen kazada, Trabzon'dan Gümüşhane istikametine giden Nejmi Saraçoğlu (41) yönetimindeki 25 AY 227 plakalı kamyon, karşı yönden gelen Ali Topkara (52) yönetimindeki 28 AH 899 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Kamyon sürücüsünün hafif yaralandığı kazada otomobilde bulunan Ayşe Zorlu (45) ve Esin Topkara (50) ile kamyonet sürücüsü Ali Topkara yaralandı. Yaralılar, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 16:40:00
Güncelleme :5 Mart 2012 Pazartesi 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?