5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

188 ev tamamlandı

Gümüşhane'nin merkez, Torul ve Kürtün ilçelerine bağlı köylerde çeşitli tarihlerde meydana gelen afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz duruma gelen vatandaşlar için yaptırılan 188 konutun sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

Vali Veysel Dalmaz, 1989-1991 yılları arasında meydana gelen kaya düşmesi ve heyelan sonucunda merkez ilçeye bağlı Dörtkonak ve Esenyurt köyleri için 40, Torul İlçesi'ne bağlı Demirkapı, Aksüt, Zigana, Kirazlık ve Atalar köyleri için 64, Kürtün İlçesi'ne bağlı Süme Köyü'nde ise 84 evin yıkılması ve oturulamaz hale gelmesi sebebiyle 2002 yılında yapımına başlanılan toplam 188 afet evinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Vali Dalmaz, 16 senelik aradan sonra tamamlanan afet evleriyle kangren haline gelen bir sorunun çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Vali Dalmaz, "Aynı yıllarda Kürtün İlçesi'ne bağlı Karaçukur Köyü'nde meydana gelen heyelan sonrası 156 ev oturulamaz duruma gelmişti. Evleri yıkılan vatandaşlarımız için Bayındırlık Müdürlüğü jeoloji mühendisleri bu köyümüzde incelemede bulunarak yer tespiti yaptı. Bu vatandaşlarımız için de afet evlerinin inşasına bu yıl başlayacağız" dedi.

Vali Dalmaz, 188 afet evinin yaklaşık 7 milyon YTL'ye mal olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 13:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?