2
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

250 yeni konut yapılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane'ye yaptırılacak olan 2. etap Toplu Konutlar için ön talep toplanmaya başlandı.

250 adet yapılması düşünülen konutlardan şimdilik C tipi 84 adet, Y tipi 20 adet daire için talep toplanacak, ancak taleplerin fazla olması durumunda diğer konutların yapımına da başlanacak. Brüt 127 ile 132 metrekare arasında değişen büyüklüklerde yapılacak olan daireler fiyatlarından dolayı fazla talep görmüyor.

Daha önce yapılan 192 adet konutun fiyatlarının daha makul olduğunu belirten vatandaşlar, şimdi yapılacak olan konutların fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, "Şimdiki fiyatlarla 75 milyara çıkacak olan bir evin 10 yıl sonraki fiyatının ne olacağı belli değil, çünkü her 6 ayda bir taksitlerde artış olacak. Belki de 100 milyarı aşacak. Gümüşhane'de TOKİ evleri için çok yüksek bir fiyat" diyerek, tepkilerini dile getirdi.

Ay sonuna kadar devam edecek olan müracaatlar sonunda 6 Aralık 2005 tarihinde ise kura ile üyeler belli olacak.

TOKİ' den yapılan açıklamada, "Toplam konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde 'Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası' çekilmeyerek, başvuruda bulunanların konut alma ve seçme önceliğini belirlemede başvuru sırası esas alınacaktır. Toplam konut sayısından daha az başvuru olması durumunda konut seçimleri idarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından yapılacaktır. Müracaat etmek isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası Gümüşhane Şubesi'ne 2 bin YTL yatırarak Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi'ni imzalayacaklar. Konut satın alma hakkı kazananlar proje üzerinden konut seçimini, kura gerçekleşmiş ise Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası ile belirlenen sıralamaya göre, kura gerçekleşmemiş ise başvuru sırasına göre 14 - 20 Aralık 2005 tarihleri arasında yapacaklardır. Konut seçimini yapan alıcılar, (yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 25) peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 15 - 21 Aralık 2005 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Gümüşhane Merkez Şubesi'ne yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalayacaklardır. Satışa sunulan konut adedinden (104 adet ) fazla başvuru olduğu taktirde belirlenen konut seçme ve Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemleri uzatılabilecektir" denildi.

C tipi evlerde en konut fiyatı 59 bin 961 YTL, en yüksek fiyat ise 76 bin 302 YTL, Y tipi konutlarda ise en düşük fiyat 59 bin 464 YTL, en yüksek fiyat ise 70 bin 574 YTL olarak belirlendi. Gümüşhane 2 Etap TOKİ evleri için bugüne kadar 70 kişi müracaat etti. Müracaatların çoğunluğunun Y tipi evlere olduğu belirtildi.

Bu arada, kalkınmada öncelikli yöreler için uygulanan ve Ziraat Bankası tarafından verilen krediyle evin yüzde 20 daha ucuz ve uzun vadeli, sabit ödemeli ev sahibi olma yönteminin Gümüşhane için uygulanmaması vatandaşların tepkisine sebep oldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 14:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?