6
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

Gümüşhaneli 113 şair bu kitapta

Eğitimci ve Araştırmacı Yazar İsmail Hayal’ın büyük emek vererek hazırladığı Gümüşhaneli Şairler Antolojisi kitabı Gümüşhane Valiliği tarafından basıldı.

Kitapla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu;“Gümüşhane’nin kültürel değerlerini ortaya çıkarmak için bugüne kadar birçok çalışma yapılmış ve yayınlanmıştır. Bu defa hazırlanan Gümüşhaneli Şairler Antolojisi de öncekiler gibi ilin bu değerlerinin tanınmasına, benimsenmesine ve sevilmesine katkı sağlayacak ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yardımcı olacaktır.”dedi.

Eserde 113 Gümüşhaneli şair ve halk ozanının yer aldığını belirten yazar İsmail Hayal de, şairlerin resimleri ve biyografilerinin de yer aldığı kitabın kapağını Gümüşhaneli Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Şevki Akagün’ün hazırladığını söyledi.

Hayal açıklamasında; “On beş yıllık çalışmamın ve arşivimin gün ışığına çıkması, Gümüşhaneli şairlerimizin tanınması ve hak ettikleri yerlere gelebilmeleri açısından son derece önemsediğim bu eseri hazırlamaktaki tek gayem ortak paydamız olan bu şehir için bir şeyler yapabilmektir. Ve bu eserin bu hale gelmesinde değerli katkılarını esirgemeyen başta sayın valimiz Enver Salihoğlu’na, Valilik Basın Müdürü Engin Doğru’ya, Gümüşhaneli sanatçımız Ahmet Şevki Akagün’e, değerli şairimiz Zülfikar Yapar Kaleli’ye, Metin Yüce’ye, Niyazi Özgür Yüce’ye, Arif Duman’a ve eserde yer alan ve almayan tüm şairlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kitapta yer alan şairlerin adreslerine kitap gönderileceğini de sözlerine ekleyen Hayal, kitapla ilgili her türlü bilgi için i_hayal@mynet.com adresi ile iletişim kurulabilir." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?