6
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

Halk kıyafetleri kitaplaştı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Biz Gençlik ve Spor Kulübü (GMFK-BİZ) yeni bir çalışmaya daha imza attı.

Geçmiş yıllarda düzenlediği çeşitli organizasyonlarla adından bahsettiren kulüp bu kez AB hibe fonlarından yararlanarak Gümüşhane Halk Kıyafetlerini kitap haline getirdi. Başkanlığını Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş’ın yürüttüğü GMFK-BİZ Gençlik ve Spor Kulübünün çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Okutman Necati Yılmaz geçtiğimiz yıl Ulusal Ajans tarafından teklif çağrısı yapılan Eylem-3 kapsamında hazırladıkları projenin kabul görmesinin ardından 5 bin 700 avroluk bir kaynak sağlandığını belirterek, projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

“Anonim Çizgilere Evrensel Tanıtım” adını taşıyan proje kapsamında Gümüşhane Halk kıyafetleri konusunda il genelinde araştırmalar yaptıklarını belirten Necati Yılmaz, sonrasında bu araştırmaları kitap haline getirdiklerini kaydetti.

Gümüşhane halk kıyafetlerinin ayrıntılı olarak incelendiği kitap, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yayınlandı. Yaptıkları çalışmanın Gümüşhane’nin kültür hayatına katkı sağlamasının yanında Avrupa Birliği sürecinde yerel kültürel özelliklerin tanıtılması konusunda çeşitli faydalar sağlayacağına değinen Yılmaz;“Kitabımızdan bin adet bastırdık. Proje kapsamında fakültemiz öğrencileri aktif olarak görev aldılar. Sonuçta ortaya güzel bir çalışmanın çıktığını söyleyebiliriz. Yeni projeler hazırlayarak kulüp olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Çalışmalarımızda bize destek olan başta kulüp başkanımız ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş’a ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kitabımız il içinde ve il dışındaki derneklerin tamamına ulaştırılacaktır” dedi.

Projenin çalışma ekibinde Ayşegül Efendioğlu, Cihan Saylık, Erhan Uçan, Perihan Kahraman ve Feride Tosun görev aldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 15:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aygül aydın IP: 78.171.130.xxx Tarih : 2.01.2009 14:49:26

lütfen bana geçmişten günümüze halk kıyafetleri ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?