18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mahsur kalan aile 15 gün sonra kurtarıldı

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne bağlı Özkürtün Beldesi'ne 23 kilometre uzaklıktaki Kazmadere Yaylası'nda 15 gündür mahsur kalan 3 kişilik aileye dün gece ekiplerin yoğun çalışması sonucu ulaşıldı.

Kazmadere Yaylası'nda 15 gündür mahsur kalan Emin Güdü (58) ve eşi Sakine (58) ile kızları Hanife (17) Güdü'yü kurtarmak için harekete geçen Köy Hizmetleri ekipleri, kar kalınlığının yer yer 1-1.5 metreyi bulduğu bölgede aileye önceki gece saat 11.00 sıralarında ulaştı. Kurtarma çalışmalarına Kürtün İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Nurullah Akdemir, Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut ve Köy Hizmetleri Kürtün Şefi Mehmet Arslan da katıldı. 

Ekipleri karşısında gören Güdü ailesi büyük bir sevinç yaşarken, kurtarma çalışmalarında hazır bulunan Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, "Biz bu ailemize ancak yarın öğleye doğru ulaşabileceğimizi tahmin ediyorduk. Ancak başta greyder operatörümüz Oktay Özkük ve ekip arkadaşlarımızın yoğun çalışmaları sonucu mahsur kalan ailemize ulaştık" dedi. 
Kaymakam Çakırtaş, Ramazan Bayramı'ndan sonra tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışının Kürtün yöresinde de etkili olduğunu belirterek, "Kazmadere Yaylası'nda mahsur kalan Güdü ailesiyle ilgili haber bize ulaştı. Yaylada mahsur kalan 3 vatandaşımız Trabzon Beşikdüzü İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Beldesi'ndeki akrabalarına cep telefonuyla yaylada kaldıklarını bildirdi. Güdü ailesinin yakınlarının bize durumu bildirmeleri üzerine hemen harekete geçtik. İlçemiz Jandarma Komutanlığı ve Köy Hizmetleri'nden oluşan ekiple yola çıktık. Herhangi bir aksilik olmazsa mahsur kalan bu ailemize yarın öğle saatlerinde ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Güdü ailesinin yaylada yiyecek ve sağlık bakımından herhangi bir sorunları yok" diye konuştu. 

Yaylada mahsur kalan Emin-Sakine Güdü çifti, "Bayramdan sonra yağan kar nedeniyle 200 kadar koyunumuzu Erikbeli Yaylası'ndan aşırarak köyümüze götürmüştük. Kalan eşyalarımızı ve birkaç baş hayvanımızı da götürmek için tekrar geldik. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle burada mahsur kaldık. Bize ulaşmak, bizi kurtarmak için gayret harcayan herkesten Allah razı olsun" dediler. 

Beşikdüzü Kız Meslek Lisesi mezunu olan Hanife Güdü ise, yaylada mahsur kalmaları nedeniyle ÖSS'ye müracaat edememenin üzüntüsünü yaşadı. Sakine Güdü, "ÖSS'ye başvurular bugün sona erdi. Mahsur kalmamız nedeniyle müracaatımı yapamadım. Çok üzüldüm" şeklinde konuştu. 

Yayla evinde ekiplere çay ikram eden Güdü ailesi, yolun açılmasıyla birlikte eşyalarını toplayarak yayladan ayrılacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 19:02:35
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 08:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?