18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Avrasya Sirki Karabük'te

Karabük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Gürcistan, Kafkasya, Ukranya, Rusya ve Bulgaristan'dan gelerek, Avrasya Sirki'ne katılan 12 sirk cambazı, birbirinden ilginç gösterileriyle Karabüklüler'in karşısına çıktı. Cambazlar en çok ilgiyi küçük çocuklardan gördü.

Tır ve kamyon garajına kurulan Avrasya Sirki, Karabüklüler tarafından büyük ilgi gördü. Ankara'da iki yıl önce kurulan Türkiye'nin ilk uluslararası sirki, Karabük Belediyesi'nin daveti üzerine geldi. Bin 200 izleyici kapasitesi bulunan dev çadır, gösterilerin ilk gününde 7'den 70'de tamamen doldu. Avrasya Sirk'inde akrobasi, trapezciler, dev piton yılanı ve palyaçoların yaptığı gösteriler, izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Dev piton yılanlarıyla dans eden gösterici, küçük çocukların bir hayli ilgisini çekti.

Gösterilerde en çok dikkat çeken şov dev piton yılanı ile yapılan dans oldu. Sandıklar içindeki 3 pitonla sahneye çıkan gösterici, dev yılanın kafasını ağzına soktu. Nefeslerin tutularak izlendiği gösteriler 2 saat sürdü. Sirkin kurucusu ve yönetmeni Servet Yalçın, "Avrasya Sirki, Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olma özelliğini taşımaktadır. Bu akşam burada sahnelediğimiz gösteriyi izleyenler, Karabük'te bir ilke tanık oldular. Çocuklarımız yaşamları boyunca unutulamayacak izler bırakacak bir gece yaşadılar. Sirk sanatları yediden yetmişe her yaştan, her dilden ve her kültürden insanın ortak eğlenebileceği evrensel bir sevgi atmosferi oluşturur" dedi.

3 gün boyunca açık olacak Avrasya Sirki'nde, biletler 0-3 yaş grubu ücretsiz olmak üzere, 8YTL, 10YTL ve 12 YTL olarak belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 11:29:06
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 11:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan fehmi tuna IP: 85.104.248.xxx Tarih : 20.01.2011 19:36:13

ben  buna  gittim  yılanları  filen  tutup  ilaçlıyosunuz  o  tehlikelerden  geçtiğiniz  için  teşekkürler