24
Nisan
2024
Çarşamba
KARABÜK
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Karabük Üniversitesi


Tarihçe

Karabük Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Karabük ilinde bulunmaktadır.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı olarak Karabük ilinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren fakülte ve yüksekokullar, 29 Mayıs 2007 tarihinde Karabük Üniversitesi çatısı altında toplanmıştır.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik ve stratejik olarak etkin bir yörede kurulmuş olan Karabük Üniversitesi, Karabük Merkez Kampüsünde 4 Fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları, Safranbolu Kampüsünde 1 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulu ile bünyesinde bulundurduğu 221 Akademik Personel, 165 İdari Personel kadrosuyla ve 5559 öğrenci kapasitesi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitemiz, 2009- 2010 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde %72 kapasite artımıyla en fazla kapasite artıran üniversitedir.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Uzaktan Eğitim Lisans Programı açılmış ve 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlanmıştır.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünde 10 Yüksek Lisans Programı, 4 Doktora Programı ve Bilgisayar Mühendisliği Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı vardır. Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumuna Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans Programlarının açılmasını teklif etmiş olup 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alınması planlanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Balıklarkayası Mevkii
Adres2 :Karabük
Posta Kodu :78050
Telefon :+90 370 433 82 00
Faks :+90 370 433 82 04
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.