18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İş bulmak için açlık grevi yapacak

Karabük'te, küçük yaşta işlediği bir hırsızlık suçundan sabıkası olduğunu belirten Hamdi Tasalı, kendisine iş verilmediği gerekçesiyle bugüne kadar verdiği mücadele ve yürüyüşlerden sonuç alamayınca şimdi de açlık grevi yapmak için Karabük Valiliği'ne dilekçe yazdı. Tasalı, mücadelesinin son ayağı olarak gördüğü açlık grevi için dilekçenin onaylanmasını bekliyor.

Kardemir Karabükspor Kulübü Tesisleri'nden 15 yaşındayken futbol topu ve eşofman çalmaktan 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Hamdi Tasalı (45), en son 19 Mayıs'ta iş umudu için Ankara'ya çıplak ayakla yürüyerek çare aramıştı. Ancak bugüne kadar verdiği tüm mücadele ve yürüyüşlerden daimi ya da geçici bir iş dahi bulamadığını söyleyen Hamdi Tasalı, bu sefer Karabük Valiliği'ne açlık grevi dilekçesi verdi. Tasalı, kanunlar çerçevesinde verdiği mücadeleden sonuç alamadığını belirtti.

Dilekçenin onaylanmasını bekleyen Hamdi Tasalı, şöyle konuştu: "Yıllardır iş için müracaat ettiğim her kapı yüzüme kapandı. Sabıkalı olduğumu öğrenenler bana iş vermiyor. Geçimimi, cezaevinde öğrendiğim el işlerini yapıp satarak sağlamaya çalışıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. 19 Mayıs'ta çıplak ayakla Ankara'ya yürüdüm. Hükümet nezdinde bir sonuç bulamadım. Bu güne kadar bir sonuç alamadım. Son olarak kendime iş bulamayınca açlık grevi yapmak istiyorum. Bu konuda Karabük Valiliği'ne kendi el yazımla bir dilekçe yazarak izin bekliyorum. Şu an bununla ilgili bir sonuç alamadım. İzin çıkmazsa da açlık grevi yapacağım."

Tasalı, ayrıca 1997'de de Ankara'ya yürüyüş gerçekleştirdiğini, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisinin işe konulması talimatını verdiği ancak Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün hükümlü kadrosu olmadığı gerekçesiyle istihdamının sağlanamadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?