18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Organları hayat verecek

Karabük'te, emekli öğretmen İbrahim Tuzcu'nun, uzun süredir tedavi gördüğü rahatsızlık sonrasında dün beyin ölümü gerçekleşince, ailesi organlarını bağışladı.

Karabüklü emekli matematik öğretmeni İbrahim Tuzcu'nun (56), uzun süredir tedavi gördüğü Alzheimer hastalığı nedeniyle, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde beyin ölümü gerçekleşti. Karabük'te özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen Tuzcu'nun eşi Sadiye ile oğulları Zafer ve Savaş Tuzcu ise, babalarının organlarını bağışlama kararı alarak, "Babamız hayatta olsaydı, o da mutlaka böyle karar verirdi. Babamız, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hayatını kaybetti ve son dersini de organlarını bağışlayarak verdi" dedi.

Ailenin onayının alınmasının ardından Karabük'e gelen Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Gastroloji Uzmanı Taner Oruh başkanlığındaki nakil heyeti, gece yaptıkları ameliyat sonrasında emekli öğretmen İbrahim Tuzcu'nun böbrekleri ile karaciğerini aldı. Ekip, ameliyatın ardından Ankara'ya dönerken, ameliyatı yapan doktor Taner Oruh, "Karabük'ten haber alır almaz gelerek ameliyatı yaptık ve organları aldık. Şimdi, böbrekler ile karaciğeri, organ bekleyen 3 hastaya nakledeceğiz" dedi.

İbrahim Tuzcu'nun böbreklerinin Etlik İhtisas, karaciğerinin ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde diğer hastalara nakledileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 10:30:24
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 10:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?