1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediye-iş: Sözünüzü tutun

Belediye-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, Safranbolu Belediyesi'nde çalışan işçilerin alacaklarının, söz verilmesine rağmen ödenmemesine tepki gösterdi. 

Belediye-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Arsa satışından elde edilecek gelirle işçilerin alacaklarını tamamen ödeme vaadinde bulunmuştunuz. Aradan aylar geçmesine rağmen 800 bin YTL tutarındaki işçi alacakları hala ödenmedi" dedi. 

Okulların açılmasına, Ramazan ayının başlamasına rağmen herhangi bir ödemenin yapılmadığını Cahit Korkmaz, "Mübarek Ramazan ayı, halkımızın yaşantısında önemlidir. Önemli olduğu kadar bu ayda insanlarımızın heyecanlı bir beklentisi olur. Bu beklentiyi hisseden işverenler özellikle bugünler geldiğinde çalışanlarına biraz daha farklı yaklaşırlar. Söz vermek, insan için çok önemli olduğu kadar, kutsal bir kavramdır. Söz verirken çok dikkatli olunması gerekir. Verilen söz yerine gelmediğinde söze güvenenlerin zora düşeceğini de hesaplamak lazım" diye konuştu. 

Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin aylar önce Safranbolu Halk Eğitim Merkezi karşısındaki arsayı, işçilerin mevcut alacaklarını ödeyeceğini belirtip, Belediye Meclisi'nden de aynı yönde karar alarak satışa çıkardığını belirten Korkmaz, "Arsa satıldığı günden bugüne belediyeye toplam alacağımızın iki katı para girdi. Buna rağmen yine de alacaklar ödenmedi. Ödeyemeyecektiniz neden söz verip, işçilerimizin duygularıyla oynadınız?" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?