1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Jet hızıyla toplu sözleşme!

Safranbolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasında yapılan ve 100 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunda 10 dakika içinde mutlu sona ulaşıldı.

Safranbolu Belediye Başkanlığı binası toplantı salonunda Belediye ve Sendika yetkililerinin karşılıklı imzalarıyla anlaşmaya varıldı. 2 yıllık toplu iş sözleşme görüşmesinde; zam oranı 100 işçiye birinci yıl ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay da yüzde 4 olarak kararlaştırılırken, 2. yılda ise Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranından bir puan yüksek olmak üzere zam gerçekleşecek.

Yapılan anlaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, işçilerin daha önceki sözleşmelerde kazandığı sosyal hakların aynen korunduğunu vurgulayarak, "Sendikamız ile Safranbolu Belediyesi arasında 2006 ve 2007 yılını kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunda çok kısa süren bir görüşme sonucu ücret ve tüm sosyal haklar dahil 85 maddelik sözleşmede karşılıklı anlaşmaya vardık.

Biz Devlet İstatistik Enstitüsü'nün 2005 yılında belirlediği enflasyon oranının 1 puan fazlasını istedik, bu da yıllık yüzde 8 yapıyor, yani ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için de yüzde 4 olarak işçi arkadaşlarımızın maaşına zam yapıldı. Yapılan sözleşme gereği Safranbolu Belediyesi'nde çalışan işçilere verilen en düşük maaş 850 YTL'den 940 YTL'ye, en yüksek 950 YTL maaş alan bir işçinin ücreti ise ortalama bin YTL'ye yükselecek. Bu sözleşmenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2006'da başlayıp, 31 Aralık 2007'de bitecek. 2007 yılı için ise yine DİE'nin belirlediği enflasyon oranı, artı 1 puan yükseltilerek zam gerçekleşecek" dedi.

İlk defa bu kadar kısa sürede yaptıkları toplu iş sözleşmesi görüşmesinde hızlı bir şekilde karşılıklı anlaşma sağladıklarından dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Dört dörtlük anlaşma oldu. Amacımız işçi arkadaşlarımızı mağdur etmemek. İlk oturumda anlaşma sağladığımız için mutluyum. Belediye Başkanı olarak işçi arkadaşlarımıza en iyi ücreti vermek, en büyük amacımız. Ama bizim de imkanlarımız belli. Hayırlı olsun" diye konuştu. Daha sonra her iki taraf da basının huzurunda sözleşmeyi imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?