5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Hayırseverlere çağrı

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, orta öğretim kurumlarındaki kız öğrenci oranının artırılabilmesi için yurda ihtiyaç olduğunu, hayırseverlerin bundan böyle okuldan çok yurt binası yaptırmalarının daha faydalı olacağını söyledi. 

Her yıl okulların açılmasıyla başlayan ilköğretim Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de başladı. Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in haftanın açılışıyla ilgili Kışla Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlanan etkinliklere Ceritoğlu ilköğretim Okulu'nda devam edildi. 

Vali Mustafa Kara, Garnizon Komutanı J.Kd.Kur.Alb Arif Çetin, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, AKP Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, veliler ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan il Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ortaöğretim kurumundaki kız öğrencilerin yurt sorununu yaşadıklarını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Haydi Kızlar Okula" kampanyasına Kastamonu'nun da dahil edildiğini, ilköğretim çağındaki okullaşma oranının yüzde 99 olduğunu, orta öğretimde ise okullaşma oranının yüzde 76'larda seyrettiğini belirten Sezer, "ilköğretimde kız ve erkek okullaşma oranı birbirine çok yakın bu da sevindirici bir durum. Ancak, orta öğretim kurumlarındaki kız ve erkek okullaşma oranında büyük farklılık var. YlBO’ lardan ve köy ilköğretim okullarından mezun olan kız öğrencilerimizi yurt eksiğinden dolayı okutamıyoruz. Buradan hayırseverlere sesleniyorum. Sizlerden okul değil yurt binası yaptırmanızı istiyoruz. Yurt eksiği ortadan kalkarsa kızlarımızı da okutabiliriz" dedi. 

İlimizde bu güne kadar eğitime destek veren hayırseverlere ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere de seslendi. Öğretmenlerden öğrencilerin beyinlerinin güzelliklerle, ecdat ve Atatürk sevgisiyle donatılmasını isteyen Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevgili veliler. Sizler isminizde saklı olduğu gibi gerçekten velinimetimiz ve eğitim ailesinin vazgeçilmezlerisiniz. Bizleri madden ve manen desteğinizden yoksun bırakmayın. Devletimiz tüm imkânsızlıklara rağmen üzerine düşeni yapıyor. Dört yıldır ilköğretim, bu yılda orta öğretim kurumlarına ücretsiz kitaplar dağıtılıyor. Sevgili öğrenciler. Görüyorsunuz ki her şey sizlerin geleceği için şekillendiriliyor. Çünkü bizler sizleri Atatürk'ün gösterdiği hedeflere taşımak için uğraş veriyoruz. Sizler bizler için çok önemli ve farklısınız. Verilen bu önemin ve farklılığınızın farkına varın. Atatürk'ün sizlere duyduğu güveni boş çıkartmayın ve emanetini sizlerden sonraki geleceğe taşıyın. Büyük önder Atatürk'ün deyimiyle, "Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur." Başarı dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum." 

İlköğretim Haftası töreninde konuşan Vali Mustafa Kara ise, başarının ancak çalışmayla gelebileceğini, bunun içinde herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Ülkedeki kalkınma ve refah seviyesinin yükselmesinin öğrencilerin iyi yetiştirilmesiyle mümkün olabileceğine işaret eden Vali Kara, "İl genelinde dersliklerdeki öğrenci sayısı ortalaması oldukça iyi durumda. Bilgisayar Teknolojisi Sınıfları'nı da büyük oranda tamamladık. İlimiz eğitimine katkıda bulunan hayırseverlerimizi yürekten kutluyorum. Önümüzdeki bir iki yıl içersinde eğitimdeki eksikliklerin tamamlanacağını düşünüyorum" dedi. 

Eğitimin kalitesinin artırılmasında ise en önemli görevin Milli Eğitim teşkilatına düştüğünü belirten Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha sağlıklı şartlarda eğitim öğretim yapılması için okulların onarım çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. Tabi ki başarırın gelmesi için velilere de büyük görevler düşüyor. Çocukları okula vermekle her şeyi başarmış olamayız. Çocuğumuzla, dersleriyle, sorunlarıyla yakından ilgilenmemiz gerekmektedir, ilköğretim çağında çocuğun iyi yetişmesini sağlayabilirsek onun geleceğini kurtarmış oluruz. Nasıl olsa okula verdik, orada yetişir düşüncesi doğru bir yaklaşım değildir. 

Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere başarılar getirmesini dilerim." Bir hafta devam edecek olan ilköğretim Haftası açılış törenlerinde, folklor gösterilerinin yanı sıra öğrencilerin okuduğu şiirlerde izleyicilerden büyük alkış topladı.



kastamonu.gov.tr
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 18:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?