7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

'Uçurumun eşiğindeyiz'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kastamonu Şubesi '5 Ekim Dünya Emekçi Öğretmenler Günü'yle ilgili yaptığı basın açıklamasında, emekçi öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

Ülkenin uyguladığı kemer sıkma politikasından en çok eğitim emekçilerinin etkilendiğini iddia eden Eğitim Sen Kastamonu Şube Başkanı Tayfun Köse, hükümeti IMF programlarını tam uygulayabilmek için eğitim sistemini uçurumun eşiğine sürüklemekle suçladı.

Eğitim Sen Şube Başkanı Tayfun Köse 5 Ekim Dünya Emekçi Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hükümet 2006 yılı içinde yüzde 2.5 artı 2.5 zam oranı ve 40 YTL'lik ek zam vererek eğitim emekçilerinin kronikleşmiş ekonomik zorluklarının üzerine bir bant çekmiştir. Kendilerini bağlamış oldukları IMF programlarının tam işletilebilmesi amacıyla eğitim çalışanlarını ve eğitim sistemimizi uçurumun eşiğine sürüklemiştir.

Ayrıca sendikalı memura ayda 5 YTL, aidat parası gibi, ülkemizde ve dünyada eşi benzeri olmayan trajikomik bir uygulama ile sendika kamu emekçilerinin taleplerini görmezden gelerek çarpıtmaya çalışmıştır. Yeni personel rejimi yasası kapsamında kamuda özel sektörün 'Yönetişim' modelini hakim kılmaya çalışan hükümet, öğretmenler arasında hiyerarşi yaratmak, farklı ücret politikası uygulamak, çalışma barışını zedelemek gibi sonuçlar doğuracak apolet yasasını hayata geçirmeye hazırlanıyor" dedi.

Sendikalarının 'apolet yasasıyla' birlikte doğan sorunlar karşısında hukuki mücadele yolunu seçtiğini ve ilgili yasanın bazı maddeleri için Danıştay'a iptal başvurusunda bulunduğunu belirten Köse, "Yüz binlerce eğitim emekçisini açlığın ve yoksulluğun kıskacına atan bu politikalara karşı bilimsel, demokratik, nitelikli bir eğitimi yaratmak için tüm eğitim emekçilerini ekonomik ve sosyal açıdan doyuran bir alternatif yaratılmadığı sürece sıkıntıların artarak devam edeceği açıktır. Eğitim Sen olarak uzun yıllardan beri ülkemizde uygulanan, kamu emekçilerini açlığa, yoksulluğa mahkum eden IMF programlarını ve savunucularını çok iyi tanıyoruz.

Buna karşı mücadele ediyoruz ve mücadele etmeyi de sürdüreceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:45:09
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 11:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?