5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

3 bin tavuk itlaf edildi

Kastamonu merkeze bağlı Yürekveren köyünde ölen güvercinlerle oynayan çocuklarda tespit edilen kuş gribi nedeniyle köyde üç bin kanatlı hayvan itilaf edildi.

Yürekveren köyünde ikamet eden Yaşar ve Nezahat Kurt çiftinin üç çocuğunun cumartesi günü ölen güvercinlerle oynaması nedeniyle Kastamonu Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yapılan kontrollerin ardından Ankara'ya sevk edilen üç kardeşten Ufukcan ve Uğurcan kardeşlerde kuş gribine rastlandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından doğrulanan kuş gribi köyde paniğe neden oldu. Olayın ardından Kastamonu Valisi Mustafa Kara bir açıklama yaparak köyün karantinaya alındığını belirtti. Tarım il Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerince köyde bulunan yaklaşık üç bin kanatlı hayvanı itilaf etti.

İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Cengiz Büyükkapucu köyde tüm kanatlıların itilaf edileceğini belirtti. Büyükkapucu "Köyde yaptığımız çalışmada her hangi bir güvercine rastlayamadık. Ancak Kastamonu'dan Ankara'ya sevk edilen üç kardeşten ikisinin durumları pozitif çıktı. Bu nedenle köydeki tüm kanatlı hayvanlar önce karbondioksit havuzuna atılacak oradan da kazılan bir çukurda gömülecek" dedi.

Kuş gribinin rastlanan çocukların babaannesi Müzeyyen Kurt çocukların ölen güvercinlerle oynadıklarını bu yüzden hastalanmış olabileceklerini ifade etti. Kastamonu Tarım İl Müdürü Güray Koçak ise Kastamonu genelinde başka hiçbir bölgede kuş gribine yada kanatlı ölümüne rastlanmadığını söyledi.

Öte yandan Yürekveren köylüleri gelen yetkililere hiç bir sorun çıkartmazken her türlü yardıma hazır olduklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 12:35:23
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?