24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali işadamlarından ne istedi?

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, az parayla büyük işler yapma mücadelesinin çok iyi yürütülmesi gerektiğini belirterek, uygulanması mümkün olan projelerin ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Vali Çakır, 1998-2000 yılları arasında kaymakamlık görevini yürüttüğü Çatalzeytin ilçesini ziyaret etti. Belediye sosyal tesislerinde Kaymakam Abdulmuttalip Aksoy'dan ilçe hakkında bilgi alan Vali Çakır, ilçe esnafını ziyaret ettikten sonra daire amirleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle toplantı yaptı.

Vali Çakır, çok iyi tanıdığı ilçenin gelişmesi için kültür ve yayla turizmine girişilmesi gerektiğini söyleyerek, pansiyonculuğun teşvik edilmesini istedi. KÖYDES projeleriyle kırsal bölgelerdeki köylerin alt yapı çalışmalarında avantaj yakalandığını ifade eden Çakır, "Az parayla büyük işler yapma mücadelesini çok iyi yürütmeliyiz. Ben de sizin gibi Çatalzeytin sevdalısıyım. Uygulanması mümkün olan projeleri ortaya koymalısınız. Bana göre küçük işletmelere yönelerek daha verimli sonuçlar alınır" dedi.

Çatalzeytin Lisesi'ndeki öğrenci sayısının düştüğünü kendisine verilen brifingde gördüğünü kaydeden Çakır, "Öğrenci sayısındaki düşüşün engellenmesi için yurt binasına ihtiyaç var. Çatalzeytinli işadamlarını yurt binası yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?