24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kayıp gemiden tek ipucu bir şişme bot

Rusya’nın Novoroski Limanı’ndan yüklediği demiri Bartın Limanı’na getirmek için geçen pazar günü yola çıkan ve 4 gündür izine rastlanmayan Panama bandıralı yük gemisini arama çalışmaları sürüyor.

Pazartesi günü öğle saatlerinde Bartın Limanı’nda olması gereken "Rezzak" adlı gemiyi arama çalışmalarına Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı bir firkateyn denizden, Eskişehir’den havalanan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir keşif uçağı da havadan katılıyor. Pazar günü saat 03.00’den itibaren bağlantı kurulamayan, hiçbir S.O.S ve radar sinyali alınamayan gemiyi bulmak için Karadeniz’de seyreden tüm gemilere yapılan duyurunun ardından ilk ihbar dün sabah geldi.

İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun, "Şebnem" adlı kuru yük gemisinin İnebolu’nun 6.5 mil açığında deniz yüzeyinde 3 şişme bot ve birkaç can simidi gördüğünü ihbar ettiğini açıkladı. Arama çalışmaları İnebolu açıklarında yoğunlaştırılıyor. Panama bayraklı 3009 grostonluk geminin işletmecisinin Türk olduğu ve içinde yabancı uyruklu 25 mürettebat bulunduğu belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 10:19:05
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 10:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?