5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye eski başkanına etli ekmek zimmeti

Kastamonu'nun meşhur Daday etli ekmeği, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri'nin raporları arasına girmeyi başardı.

Kastamonu'nun Daday İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Kadir Er, görevi devraldıktan sonra önceki belediye yönetiminin yapmış olduğu harcamalarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş isteyince, eski Belediye Başkanı MHP'li Tahsin Sakallı'ya etli ekmek zimmeti çıktı. Daday Belediyesi'nin hesaplarını yaklaşık 15 gün boyunca inceleyen Bakanlık Müfettişi, yenen etli ekmek paralarının usulsüz ödendiği gerekçesiyle MHP'li eski Belediye Başkanı Tahsin Sakallı başta olmak üzere, Muhasip Yaşar Arabacı ve Yazı İşleri Müdürü Ramazan Özkan'a yaklaşık 12 milyar lira civarında zimmet çıkarttı.

Olayı doğrulayan Daday'ın CHP'li Er, müfettişi görevi devraldığında kendisinin istediğini ve yapılan incelemede önceki yönetime 12 milyar lira zimmet çıktığını söyledi. Konunun Sayıştay'a gittiğini, Belediye Meclisi'nin söz konusu zimmeti affetme yetkisinin bulunmasına rağmen Meclis'in affetmediğini vurgulayan Er, "Biz Meclis'in kararını ilgili yerlere ilettik. Sanırım bir yol yapımı sırasında işçilere yemek verilmiş ve zimmet de buradan çıkıyor. Ankara'dan gelecek talimatı bekliyoruz. Eski yönetim bu parayı ödeyeceğe benziyor" dedi.

Konuya ilgili konuşan MHP'li Daday eski Belediye Başkanı Tahsin Sakallı, 5 yıl içersinde verilen yemeklerle ilgili zimmet çıktığını doğrulayarak, "Ben o sıralar Samsun'daydım. Konu sanırım müfettişe iyi anlatılmadı. Yaklaşık 8 ay boyunca ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktaki bir mesafede yol çalışması yapıldı. Bu çalışmada dışarıdan gelen işçiler de görev aldı. Dolayısıyla öğlen yemeğini oraya götürmek zorunda kaldık. Bunun içersinde etli ekmek de var, başka yemeklerde. Sanırım zimmet bu yemek paralarının ödemesine çıkmış. Ama ben Belediye Meclisi'nin affettiği şeklinde olayı biliyorum. Şu ana kadar çıkartılan zimmeti ödememle ilgili bana yapılmış bir tebligat yok" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 12:59:38
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 13:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?