7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hükümet konağına yeni güvenlik sistemi

103 yıllık tarihi Kastamonu Hükümet Konağı'na takılan sistem sayesinde, binaya gizlice girmek isteyenler anında tespit edilecek. Konağın altında bulunan ve içinde birçok değerli tarihi eserin yer aldığı Kent Tarihi Müzesi de bu sisteme dahil edildi.

2 bekçi 1 polisle korunan Tarihi Kastamonu Hükümet binasına, bir de VİP-AR güvenlik sistemi takıldı. Tanıtımı yapılan erken uyarı sisteminin en son teknolojiyle yapıldığı ve tek noktadan 2 bin metre kareyi kontrol edebildiği söylendi. Basınca ve ısıya duyarlı olan bu alarm sistemi sayesinde, daha hırsız binaya girmeden kullanıcının cep telefonuna uyarı gelecek. VİP-AR Güvenlik 5D Türk Guard Firması'nın ücretsiz olarak taktığı bu alarm sistemi, en son teknolojiyle üretildiği ve tarihi konağın her yerinin koruma altına alındığı bildirildi.

Sistem, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş'in katılımıyla tarihi hükümet binasında VİP-AR Güvenlik 5D Türk Guard Firması'nın Batı Karadeniz Bölge Müdürü Murat Saraç tarafından tanıtıldı. Erken uyarı sistemi sayesinde, her hangi bir olumsuz durumda 7 saniyede kullanıcıya ulaşabildiğini söyleyen Saraç, ürününü şu şekilde tanıttı:

"Bu ürün TG 500 F1 ileri teknolojisiyle Türkiye'de üretilen bir alarm sistemidir. Bu sistem hırsız içeri girmeden çalışabiliyor. Dışarıdan müdahalelerde 2 bin metrekare alanı tek noktadan koruya biliyor. Bu sistemi aktif hale getirdiğimizde buraya nereden girilmeye çalışırsa ilk aşamada uyarı veriyor. 2. aşamada içeriye girmeye kalkarsa hareket sensörleri de devreye giriyor ve kullanıcıyı aramaya başlıyor. Bu da ilk kullanıcısına 7 saniye içinde ulaşmış oluyor. Bu sistem kullanıcıyı aradığı zaman kesin orada bir sorun vardır ve bakılması gerek. Bu sistemi Türkiye'de ilk kez bir hükümet konağında uyguladık."

Bu açıklamaların ardından yapılan denemede, Valilik Yazı İşleri Müdürü ve Hükümet Konağı Koruma Amiri Nevzat Özkan'ın telefonuna istenilen çağrı başarıyla ulaştı. Ayrıca bu sistemle birçok değerli tarihi eserin bulunduğu Kent Tarihi Müzesi'nin de koruma altına alındığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?